• DOLAR 34.261
  • EURO 36.983
  • ALTIN 3032.06
  • ...
`Saldırganlar değil hizmet üretenler kazanacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya İl binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Konya İl Başkanı Halis Özelçi, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde parti mensuplarına yapılan bıçaklı, sopalı ve taşlı saldırıyı yaptığı bir basın açıklamasıyla kınadı.
 
HÜDA PAR, sopalı ve bıçaklı saldırıda bulunan çetelerin dolduruşa getirilmiş BDP’liler olduğunu ifade eden Özelçi, "BDP yetkilileri bugüne kadar parti binalarımıza ve çalışanlarımıza yönelik onlarca saldırıyı kınamadığı gibi, bu türden vahşi saldırılara açıklamalarıyla çanak tutmuşlardır.

 Hatırlanacağı üzere BDP yetkilileri kısa bir süre önce İstanbul Esenyurt’ta MHP binasına yapılan saldırıyla ilgili hemen açıklama yapmış ve saldırıyla ilgilerinin olmadığını belirtmişlerdi.

 Bugüne kadar Bölge’de gerek partimize gerekse de İslami STK’lara yapılan yüzlerce saldırıyı ise hiçbir zaman kınamamış, bu şekilde saldırılara çanak tutmuşlardır.” ifadelerini kullandı.
 
"Saldırgan ruhlu çeteler huzuru bozmak için yoğun çabalarını devam ettiriyor"
Partilerinin kurulduğunda bu yana huzur ortamının bozulmaması için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini dile getiren Özelçi, “Fakat saldırgan ruhlu çeteler huzuru bozmak için yoğun çabalarını devam ettiriyor. Huzur kalmaz ise, hiç kimse bundan faydalanacağını sanmasın. Kandan ve şiddetten beslenenler, kendilerinin de fayda sağlayamayacaklarını artık anlamalıdırlar.

 BDP, yüzleri bulan saldırıları bir yandan teşvik ederken, diğer yandan kolluk güçleri de aralarında işbirliği varmışçasına bu saldırıları önlememiş, failleri de açığa çıkarmamıştır. Lice’de de aynı şey yaşanmış, kolluk güçleri saldırıyı önlemeye dönük etkin bir girişimde bulunmamışlardır.” dedi.
 
"HÜDA PAR barışçıl bir şekilde seçim çalışmalarına korkmadan ve yılmadan devam edecektir"Sürekli barış ve demokrasiden dem vuranların, 3-5 ayak  takımından oluşturdukları gruplarla saldırılar gerçekleştirdiklerini belirten Özelçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Demokratik taşlarla, demokratik bıçak ve satırlarla, demokratik molotoflarla saldırıyorlar. Bunlar bölgeye huzurun gelmesini istemiyorlar. Değerli halkımız  ise, kimin huzur  istediğini, kimin de çatışma istediğini  çok iyi biliyor.
 
Kim rahatsız olursa olsun, ne kadar saldırı yapılırsa yapılsın, Hür Dava Partisi barışçıl bir şekilde seçim çalışmalarına korkmadan ve yılmadan devam edecektir.
 
 Bu topraklarda saldıran, yakıp yıkan, kendisinden başkasına hayat hakkı tanımayanlar değil; sağduyuyla düşünce, siyaset ve hizmet üretenler kazanacaktır.”
 
Lice ilçesinde seçim çalışması yapan HÜDA PAR üyelerine yapılan saldırıyı kınayarak BDP’yi bu tür saldırıları durdurmaya çağıran Özelçi, kolluk güçlerinin de bu saldırının ve bu tür saldırıların faillerini derhal bulmalarını istedi.
 
Özelçi, "Bu saldırılara verilecek en etkili cevap çalışmalarımız ve seçim zaferimiz olacaktır Allah’ın izniyle. Bizim bundan hiçbir şüphemiz yoktur. Akıbet muttakilerindir.” diyerek açıklamasını noktaladı.
(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir