• DOLAR 34.299
  • EURO 37.023
  • ALTIN 2992.275
  • ...
Bismil Vefa Der yüzlerce aileye umut oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Bismil ilçesinde yaptığı sosyal ve kültürel faaliyetlerle halkın teveccühünü kazanan Bismil Vefa-Der, 2013 yılı faaliyet raporunu açıkladı.
Yaptıkları yardımlarla ilgili bilgi veren Bismil Vefa Der Başkanı Rıfat Altınbıçak, 2013 yılında yüzlerce aileye 73 bin 500 TL değerinde gıda yardımında bulunduklarını kaydetti.
 
Her ay düzenli olarak 35 aileye 40 TL değerinde gıda yardımında bulunduklarını ifade eden Altınbıçak, "Dernek olarak Umut Kervanı Yardım Platformuna üyesiyiz. Kurulduğumuz günden beri fakir ve muhtaç ailelere yardımlarda bulunuyoruz.
 
Derneğimizin tespit komisyonu tespit ettiği fakir ve yoksul ailelere imkanlarımızın çerçevesinde yardım komisyonu görevi yapan arkadaşlarımız aracılığıyla ailelere yardımda bulunuyoruz." dedi.
 
Ramazan bayramında 152 yetim çocuğa elbise ve ayakkabı yardımında, kurban bayramında ise bin 600 aileye kurban eti dağıttıklarını belirten Altınbıçak, yaptıkları yardımlarla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Suriye’den savaştan kaçan ilçemize mülteci olarak gelen 52 Suriyeli aileye gıda yardımında bulunduk. Ayrıca 5 Suriyeli mülteci ailenin beyaz eşya ve ev ihtiyaçları giderildi. Ramazan ayına has 60 aileye gıda ve bayram şekeri yardımında bulunduk.
 
Dernek olarak 2013 yılında 18 bin 800 TL değerinde gıda ve giyim yardımında bulunduk. Elbise olarak 7 bin 600 değerinde yardımda bulunduk ayrıca kurban eti yardımına 45 bin TL değerinde kurban eti dağıttık."
 
Ocak ayında yaptıkları yardımlara da değinen Altınbıçak, 2014 yılının ilk ayında 24 aileye kurban eti dağıttıklarını,  35 aileye de gıda yardımına bulunduklarını söyledi.

Altınbıçak, son olarak, bu yardımların devam edeceğini belirterek, "Hayırseverlerin bize yapacakları hayırlarla daha çok aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu konuda hayırsever vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını bekliyor, şimdiden kendilerinden Allah razı olsun, diyoruz." dedi. 
(Hasan Gündüz - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir