• DOLAR 32.459
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Köle Ruhlu Özgürler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Zeynep hızlı adımlarla geç kaldığı derse yetişmeye çalışıyordu. Üniversite bahçesindeki insanlar, ağaçlar, sigara içenler, sabahın köründe gelip derse gitme yerine sevgilileriyle çimlerde oturanlar hepsi sıradanlaşmıştı artık. Çoğunu görmeden geçiyordu. Dersliğin kapısında biraz durakladıktan sonra kapıyı çalıp içeriye girdi. Gözleriyle hızlıca tüm sınıfı kolaçan etti.
 
Aradığı arkadaşı Fatıma idi. Ama Fatıma’nın yanı doluydu başka bir yere yöneldi. Oturmadan Fatıma’ya bir bakış attı. Farklı bir bakıştı, sevinç dolu bir bakıştı. Adeta gözleri bir şeyler söylemek için sabırsızlanıyordu. Ders esnasında bile birkaç defa Fatıma’ya dönüp gülümsüyordu.

Ders biter bitmez Fatıma’ya yöneldi. Her halinden çok sevinçli olduğu belliydi. Ama Fatıma’nın sıradan yüz hali onu şaşırttı.
 
Neden sevinçli değilsin? Diye sordu.

Niye, ne oldu ki?

Nasıl ne oldu. Habersiz olamazsın bundan. Başörtüsü serbest artık. Uğruna yıllarca mücadele ettiğiniz; uğruna birçok hakkınızdan vazgeçtiğiniz, istediğiniz artık gerçekleşti. Aslında Zeynep dindar birisi değildi. Tesettürlü de değildi. Ama farklı nedenlerle başörtüsü davasıyla yakın alakalıydı. En önemli nedeni de: En sevdiği arkadaşı Fatıma’nın başörtüsü davasını verenlerle olmasıydı.

Fatma gayri ihtiyari bir gülümsemeyle: Tabi ki sevindim güzel bir şey. Artık bir çok mağduriyet yaşanmayacak. Birçok sıkıntı eziyet çekenler rahatlayacak Ama…

Aması ne?

Bu süreçte sadece başörtüsü yasaklanmadı. Bu süreçte alnının akıyla çıkanlardan fazlası bu imtihanı kaybetti. İnsanlar cehalete mahkum edildi. Bir çok insan İslami ve insani duyarlığını kaybetti. Müslümanların gazı alındı.

Bu süreçte öyle süreçler yaşandı ki başörtüsü yasağı yanında az kaldı. İnsanlar bedeni arzularına köle edildi. İslami hedeflerden vazgeçilip sadece midelerinin açlığını doyurmaya çalışan insanlar haline getirildi. Emin ol kaybettiklerimiz yanında kazandıklarımız hiçbir şeydir.

Özgürlük özgürlüğe aşık olanlar için önemlidir. Mana sahibi olan insandır kavramlar değil, kavramlar insanda mana bulur.

Şimdi söyle bana ruhları bedenlere köle olmuş insanlar için özgürlük nedir?

Haydi, söyle bana başörtüsünü takacak kaç özgür ruhlu insan kaldı?

HAFTANIN YAZISI: Abdulhakim Tekin / Kilis-Yaş: 23
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir