• DOLAR 32.473
  • EURO 34.712
  • ALTIN 2436.353
  • ...
İhbarda SMS dönemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA -  Bursa Emniyet Müdürlüğü,155 Polis İmdat Acil Çağrı hattını arayarak yapılan ihbar ve şikâyet hizmetine ilave olarak, ücretsiz 155 numarasına SMS (Kısa mesaj) ile ihbar gönderme servisi 01 Şubat tarihinden itibaren kullanıma açılacağını bildirdi.

 

Bursa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Uygulamaya konulması planlanan bu hizmetin, ihbarını sözlü olarak bildirme yerine yazılı olarak iletmeyi tercih eden vatandaşların yanı sıra, yardıma ihtiyacı olan ancak bulunduğu durum nedeniyle sesli olarak ifade edemeyenlerin de istifade edebileceği bir uygulamadır. Bu uygulamanın gereksiz yere kullanılarak yoğunlaştırılması gerçekten ihtiyacı olanların iletişimlerini yavaşlatarak gecikmesine sebebiyet vereceği, bununda telafisi güç yada imkânsız sonuçları doğurabileceği gibi, hukuki yaptırımlarla da karşı karşıya kalınabilecektir.” ifadelerine yer verildi.

 

Vatandaşların acil durum, ihbar veya şikâyetle ilgili bir durumla karşılaştıklarında, cep telefonlarının SMS kısmına konu ile ilgili gerekli bilgileri yazmak suretiyle ücretsiz olarak 155'e iletebileceği vurgulanan açıklamada, 155 SMS ihbarlarına ilk etapta tüm ülke genelinden bir merkeze yönlendirilip geri dönüşüm yapılamayacağından adres bilgilerinin tam ve eksiksiz yazılmasına dikkat çekildi.

 

01 Şubat tarihinden itibaren 155 SMS servisinin faaliyette olacağı belirtilen açıklama da şu ifadelere yer verildi: “Test, deneme, içeriği boş bırakılmış, vb. gereksiz SMS gönderilmesi zaman ve kamu kaynaklarının gereksiz yere tüketilmesine neden olabileceğinden bireylere hukuki yükümlülükler getirmektedir. Vatandaşlarımızın kullanmış olduğu bazı akıllı telefonlarda acil çağrı bildirim özelliği var ise (çalınmaya karşı veya acil durumlar için), kullanıcının haberi olmadan otomatik olarak gereksiz acil çağrı SMS gönderimi yapmaması için telefon menüsünden gerekli ayarları yapmaları önem arz etmektedir .” (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir