• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bu albüm, ümmetin yetimleri için!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Özlem Ajans sanatçılarından Selami Güneş’in seslendirdiği ‘Yetimê Ümmetê’ albümü çok yakında takipçileriyle buluşacak. Bugüne kadar hazırladığı albüm çalışmaları, son olarak hazırladığı ‘Yetimê Ümmetê’ albümü ve yakın zamandaki çalışmalarıyla ilgili kendisiyle görüştüğümüz Güneş, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.
 
Albümü yetimlere ithaf ediyoruz
2004 yılında İslami müzik piyasasına girdiklerini belirten Güneş, “2006 yılında grubumuzu, yani Grup Özlem’i kurduk. Daha sonra ekip arkadaşlarımla İslami düğünlerde, açılışlarda ve konferanslarda sahne aldık.  Grup Özlem olarak ilk eserimizi, ‘Bu Ne Sessizlik’ kasetini çıkardık. Daha sonra akabinde sanatçı arkadaşlarımızla beraber ‘Dâweta Keç-u Xortên Müslüman’ isimli düğün kasetimizi çıkardık. Siyonist İsrail’in Mavi Marmara’ya yaptığı kanlı baskın üzerine ‘Mavi Marmara’ ezgisini yaptık. Açıkçası bu parçayı hazırlamak tamamen bizim şahsi becerimizden ziyade Allah’ın yardımı ve şehidlerin kanlarının bereketi neticesinde gerçekleşti. Bu parçanın iki üç gün gibi kısa bir sürede çıkmasında, değerli aranjörlerimiz Yücel, Yunus ve Yasin Peker kardeşlerin çabaları etkili oldu. Sağ olsun stüdyonun kapılarını bizlere açtılar ve bu güzel ortamı bize hazırladılar. Zaman noktasında da çok ciddi bir mücadele verdik ve aranjörlerimiz de bu konuda çok çaba sarf ettiler. Bu eseri sanatçı dostlarımızla beraber hazırladığımız ‘Şehidler Kervanı 9’ isimli kasetimize de koyduk. Bu kasetten önce de Burhaneddin kardeşimiz ile beraber yapmış olduğumuz ‘Şehidi Jiyane’ isimli bir kaset çıkardık. Ve şu an son olarak da Ümmetin yetimleri için, onlara ithaf ettiğimiz ‘Yetimê Ümmete’ isimli bir kaset hazırladık. Onu da çok kısa bir süre sonra sevenlerimizle buluşturacağız inşaallah” diye konuştu.
 
Özlem Ajans olarak yetimlere dikkat çekmek için bu albümü hazırladık
Yetimler için hazırladıkları albümde yetimler için yer alan parçayı iki yıl önce bir yardım vakfı için hazırladıklarını söyleyen Güneş, “Bazı problemlerden bu parçayı daha önce kullanamadık. Daha sonra Avrupa’ya seyahatlerimiz oldu. Avrupa Yetim Der için programlar yaptık. Yine Doğu ve Güneydoğu’daki yetim kardeşlerimizle görüştük, birlikte zaman geçirdik. Bu kardeşlerimizle olmak bizleri derinden etkiledi ve böyle bir çalışma hazırlamak istedik. Bunu dile getirmekte fayda görüyorum ki ülkemizde yetimlere yeteri kadar ilgi ve alaka gösterilmiyor. Gündeme pek getirilmiyor. Bizler de Özlem Ajans olarak bu konuya biraz daha dikkat çekmek, gündeme getirmek için arkadaşlarımızla istişare ettik ve ‘Yetimê Ümmetê’ kasetini hazırlamayı uygun gördük. Bu albüm 11 parçadan oluşmaktadır. Bu albümümüz açıkçası biraz farklı bir albüm oldu. Bu çalışma, içerisinde Roboski’yi, Susa’yı, bir yetimin, annesini kaybettikten sonraki duygularını dile getiren bir parçayı barındıran bir albüm oldu. Yine Ümmetin vahdetini düşünen insanların izleyip etkileneceğini düşündüğümüz bir parça var. Yine olmazsa olmazımız olan şehadet ile ilgili bir parçamız var. Bu albümü çok kısa bir süre içerisinde sevenlerimizle buluşturmayı düşünüyoruz” diye ifade etti.   
 
                               
 
Yaptığımız çalışmaların ilgi görmemesi bizleri üzüyor
Sanatçılar olarak rağbet azlığından yakındıklarını belirten Güneş, “Piyasada albüme rağbet konusunda ciddi sıkıntılar var.  Bunu da açıkçası yaptığımız emeğin karşılığının alınmaması olarak görüyoruz. Bazı albümler için aylarca çalışıyoruz. Sabahlara kadar çalıştığımız dönemler oluyor. Hem bedenen hem de ruhen yoruluyoruz. Bunun karşılığını fazla sürümle alamadığımız zaman da açıkçası üzülüyoruz. Yanlış anlaşılmasın, bizim diğer sanatçılardan bir farkımız var. Bizi diğer sanatçılardan farklı kılan en temel özelliğimiz bu işi Allah rızası için yapmamızdır. Bizler albüm hazırlarken bizim herhangi bir maddiyat elde etmek gibi bir niyetimiz yok. Öyle bir çabamız da yok. Bizler, hepimiz, Özlem Ajans’a hayır kuruluşu gözüyle de bakabiliriz. Çıkardığımız tüm albümlere, hayır kurumlarına yardım gözüyle bakılabilir” dedi.
 
Önümüzdeki aylarda yoğun bir programımız var
Yakın zamandaki planlarından da bahseden Güneş, “Şubat ayına girmek üzereyiz tabi şubat denilince hepimizin aklına şehidler geliyor bu noktada programlarımız olacak. Şehidlerle ilgili geceler düzenlenecek, onun akabinde hemen Kutlu doğum programlarına yoğun olarak gireceğiz inşallah. Bu yıl sadece nisan ayı değil mayıs ayı boyunca da Kutlu Doğum programları devam edecek.  Bunların dışında yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğünler, konserler ve benzeri etkinlikler olacak inşaallah. Yani kısaca özetlersek yoğun bir yıl bizi bekliyor. Rabbim ömür verirse bu söylediğimiz hedefleri gerçekleştireceğiz inşallah” diye belirtti.
 
Son olarak sevenlerine teşekkür eden Güneş, ‘Rehber TV izleyicilerine, İlke Haber Ajans’ına ve siz değerli Doğruhaber Gazetesi’ne, biz ve sevenlerimiz arasında bir köprü olduğununuz için teşekkür ederiz” dedi.     
 
(Erkan Yavuz, Yaser Ekinci - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir