• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şeyh Süleyman Bağdu rahmetle anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman`a 8 kilometre uzaklıkta, Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyü Kanireva Zilan türbesinde medfun bulunan Şeyh Süleyman Bağdu, vefatının sekizinci yılında binlerce kişi tarafından anıldı.
 
Ruhuna ithaf edilmek üzere okutulan hatim, yasin-i şerifler teslim edildi. Anma etkinliğine Türkiye`nin dört bir yanından gelen binlerce kişi katıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren mezarlığa gelen Bağdu`nun sevenlerine saat 12.00`de mevlid yemeği verildi. 
 
Etkinlik sırasında basına açıklama yapan Şeyh Selman Bağdu, "Güzellik, sevgi, barış ve kardeşlik temennisi ile babamın 8.yılını yâd ediyoruz. Türkiye`nin dört bir yanından gelenler oldu. Hava muhalefeti nedeniyle çok gelmek isteyip gelemeyenlerde oldu. Biz artık yas değil anma günü adı altında bugünümüzü yad ediyoruz. Buraya gelen, gelemeyen herkese çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun." dedi. 
 
Türkiye`nin değişik illerinden gelen halk, şeyhlerinin verdiği saygı ve sevginin kendilerini buraya getirdiğini ve buradaki kardeşlik bağından dolayı kendilerini memleketlerindeymiş gibi rahat hissettiklerini ve son nefeslerine kadar gelmeye çalışacaklarını kaydettiler. (M. Fatih Akgül - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir