• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İHH-AYDER`den Suriye`ye yardıma devam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya İHH- AYDER mazlum Suriye halkına 64. yardım TIR’ını yapılan duaların ardından uğurladı.
 
Suriye’de Yermuk kampında yaşayan Filistinlilere ve Guta’da açlıktan kedi, köpek yemek zorunda kalan muhtaçlara ulaştırılmak üzere 64.TIR’ı uğurladıklarını belirten Konya İHH- AYDER yönetim kurulu üyesi İhsan erdim, “Konya İHH- AYDER olarak savaşın ilk gününden beri mazlumlarla beraber zalimlere karşı bir duruş sergilemek adına devamlı gözümüzle kulağımızla elimizle ayağımızla Suriye’deydik. Suriye’deki mazlumlarla omuz omuza zalimlere karşı taraf olduk.
 
Savaşın ilk gününden beri, İHH genel merkez olmak üzere birçok ilde bulunan insani yardım dernekleri Suriye’deki direnişe maddi ve manevi destekler verdik. Bu da onlardan bir tanesi. Kadirşinas Konya halkı elindeki Allah’ın verdiği nimetleri bölüşerek Suriyeli mazlum kardeşlerin yanında olmayı hep bildi. Bugün Suriye’ye 64. insani yardım TIR’ımızı gönderiyoruz. Dün gönderdiğimiz TIR’da 26 ton insani yardım malzemesi vardı. Ondan önceki gün de bir TIR göndermiştik, yarın un yüklü bir TIR daha göndereceğiz. Sonraki gün ayakkabı ve botlardan oluşan bir TIR daha gidecek. Her gün bir TIR göndererek inşallah hedefimiz olan 100 TIR’a ulaşmaya çalışacağız, geçen yıl 55 TIR göndermiştik.” dedi.
 
“Bu TIR Yermuk ve Guta’ya gidecek”
"Bu TIR Suriye’nin iç kısımlarına kadar Yermuk denilen yere Filistinli mültecilerin yaşadığı yere gidecek. Daha da olmadı Guta denilen yere insanların açlıktan kedi ve köpek eti yetikleri bölgeye gidecek.” diyen Erdim, bu çalışmaya katkı veren firmaya teşekkür etti.Y
 
aptıkları yardımları Konya İHH- AYDER vasıtasıyla Suriye’ye gönderen BONEX firması Genel Müdür’ü Bekir Çakır ise yaptığı konuşmada, “Şuan Suriye de ciddi bir trajedi yaşanıyor, özellikle gıda alanında sıkıntılar çok ciddi. Kedi köpek etlerine ehlisünnet âlimleri cevaz veriyor. Biz de özellikle son günlerde yaşanan ve medyaya da yansıyan görüntülerle var olan üzüntümüz daha da arttı. Firma olarak ne yapabiliriz düşüncesiyle, zaman zaman Konya da yerleşik olan vakıflara yaptığımız yardımları, bu zaman zarfı içinde Suriye’ye yapmamızın daha uygun olacağını istişare ettik. İHH yetkilileriyle irtibata geçerek, elhamdülillah bu TIR’ı Suriye’ye göndermeyi rabbimiz bize lütfetti.” ifadelerini kullandı.
 
Türkiye`de israfa dikkat çeken Çakır, "Türkiye’de israf, emin olun ki şuan Suriye’nin ihtiyaç duyduğundan daha fazlasıdır. Bu konuda daha fazla dikkatli olmamız gerek. Gıda alanında giyecek alanında dikkat edersek Suriye’deki kardeşlerimizin sıkıntıları acıları bir nebze de olsa hafifleyecektir. Konyamızdaki ve ülkemizdeki hayırsever vatandaşların yapılan yardımlarda Suriye’yi öne almasını istiyorum.” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından yapılan dua ile 64.yardım TIR’ı yola çıktı.  (İlyas Yavuz, İsmail Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir