• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
israil Türkiye`ye Tazminat Ödeyecek İddiası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil`in Mavi Marmara saldırısı sonrasında Türkiye ile israil arasında gerilen ilişkilerin normalleşmesi için başlatılan müzakerelerde tarafların tazminat konusunda da anlaşmak üzere olduğu iddia ediliyor. 

Türkiye, israil ile ilişkilerin normalleşmesi için özür, tazminat ve Gazze`ye ambargonun kaldırılması ön şartlarını getirmişti. Özür talebi ABD Başkanı Obama`nın israil ziyareti sırasında karşılanmıştı. Taraflar daha sonra tazminat görüşmelerine ağırlık vermişti. Son görüşme israil tarafının isteği ile Aralık ayı başında İstanbul`da yapılmıştı.

Görüşmeler olumlu bir havada geçmiş ancak tazminat miktarı üzerinde mutabakata varılamamıştı. Üst düzey bir yetkili geçtiğimiz aylarda "Tazminat ile ilgili gelişme olmasını bekliyoruz. Çeşitli nedenlerle bir duraklama yaşadık, sonuna geliyor gibiyiz. Birkaç aydan kısa da olabilir, geçebilir de" sözleri ile sürecin kesilmediğine dikkati çekmişti. Öte yandan üçüncü şart olan Gazze`ye ambargonun kaldırılması için de israil yönetimi küçük de olsa adım atıyor. Kendi iç kamuoyunu rahatsız etmeden adım atmak isteyen israil yönetiminin Gazze`de Türkiye tarafından yapılan 150 yataklı Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi için malzeme girişine `hayır` demediği öğrenildi.

ajanslar

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir