• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`Siyasiler Kürt halkının sorunlarına çözüm üretmiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır belediye başkan adaylarından Bağlar İlçe Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut, Kayapınar İlçe Belediye Başkan Adayı Şaban Dalgın ve bazı partililer, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur Sen) Diyarbakır Şubesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu.
 
Memur Sen’i ziyaret eden HÜDA PAR heyetini Memur Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş ve Memur Sen’e bağlı diğer sendika başkanları karşıladı.
 
"HÜDA PAR halkı hak ettiği seviyeye ulaştırmak için mücadele ediyor"
HÜDA PAR’ın diğer partilerden farklı olduğunu söyleyen Diyarbakır Memur Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, “Zaman zaman takip ediyoruz, millete, milletin iradesine sahip çıkmanız noktasında sizleri gerçekten tebrik ediyoruz. Bir siyasi parti olarak bize kendi çıkarlarımız doğrultusunda hareket ediyoruz diyen diğer partililer gibi hareket etmiyorsunuz. Milletin değerlerine saygı duyarak, milletin hak ettiği seviyeye ulaştırmak için mücadele ediyorsunuz. Bu konuda sizleri gerçekten tebrik ediyoruz.” dedi.
 
“Halkımıza daha fazla hizmet için HÜDA PAR’ı kurduk”
Parti döneminden önce derneklerle halka hizmet ettiklerini ifade eden Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut, “Bizler parti döneminden önce dernek döneminde de halkımıza hizmet vererek çalışmalarımızı yapıyorduk. Ama bu çalışmalarımız dernek adı altında yapıldığı için kısıtlanıyor, hizmetlerimiz konusunda sıkıntılar çıkıyordu. Bundan dolayı bir yıl önce halkımıza daha fazla hizmet vermek için partimizi kurduk. Dernek dönemindeki amaç ve gayemiz ne ise, şu anki amaç ve gayemiz de aynıdır. Genel Başkanımızın söylediği gibi, `bu bir parti davası değil, dava partisidir.” şeklinde konuştu.
 
Kürdistan bölgesine istisnalar dışındaki siyasetçilerin halka hizmet yerine zulmettiklerini belirten Başkan Adayı Turgut, “Gayemiz evvela Allah’ın rızasıdır. 200 yılı aşkındır Kürdistan bölgesinde bir sürü siyasetçi gelip geçmiş, bir sürü ideoloji gelip bu halkın kurtuluşuna biz çare bulacağız demiş; ama maalesef gelenler gidenleri aratmayacak zulmü yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Dolayısıyla ikinci gayemiz bu mazlum ve mustazaf halkı İslami bir perspektif ile kurtuluşuna vesile olmaktır. Türkiye’de cesurane bir şekilde bizim referansımız İslam ve Kur’an’dır diyen tek partiyiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 












Bu haberler de ilginizi çekebilir