• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Bingöl`de 75 köy yolu halen ulaşıma kapalı-FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de özellikle kırsal kesimlerde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle birçok köy yolunun kapandığı bildirildi.
 
İl genelinde 272 köy yolu ulaşıma kapalıyken, İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar neticesinde kapalı köy yolu sayısının bu gün itibariyle 75 olduğu belirtildi.
 
İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı, 12 greyder, 9 dozer, 4 kepçe, 2 kar küreme, bir kar savurma aracı ve 90 personelden oluşan 11 ayrı ekiple karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Yol ve Ulaşım Hizmetlerine yol formeni olarak çalışan Alican Mollaoğlu, "Burası Bingöl Merkezden 15 kilometre uzakta Çiriz köyüdür. İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler olarak çalışıyoruz. Greyderle yol açma çalışmalarını yapıyoruz. Burada yaklaşık 50 santimetre kalınlığında bir kar var. Köy yolunu açmış durumdayız. Yüksek kesimlerde tipi nedeniyle çalışmaları güçlükle sürdürüyoruz."
 
Çiriz köy muhtarı M. Zülküf Burhan ise, köy y ollarının 2 kapalı kalmasının ardından ekipler tarafından açıldığını ifade ederek memnuniyetini dile getirdi.
Yetkililer, özelikle köy yollarında mahsur kalan, köy minibüsü şoförlerine uyarıda bulunarak, araçlarda zincir, halat, küreme aleti ve ilkyardım malzemelerinin bulundurulmasını belirtti.
 
Ayrıca yetkililer, yolları mümkün olduğunca erken açıp ulaşımdaki sıkıntıları gidermeye gayret göstereceklerini ifade ederek, "Fakat sürücülerimizin de gerekli tedbirleri almalarını, hava koşularına göre yola çıkmalarını ve olası çığ olaylarına karşı da dikkatli olmalarını bekliyoruz." dedi.  (Nihat Kanat - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir