• DOLAR 32.582
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2461.376
  • ...
Bingöl'de birçok ev su altında kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Önceki gün başlayan ve etkisini arttırarak devam eden sağanak yağmuru kaldıramayan kanalizasyon sistemi tıkanınca birçok ev ve işyerleri su altında kaldı.

 

Mirzan Mahallesi Fuzuli Caddesi üzerinde bulunan Tutal Apartman’da Özel ailesine ait ev patlayan rögarlardan dışarı çıkan pis sularla doldu. Adeta göle dönen bodrum katındaki evde eşyalar kullanılamaz hale geldi.

 

Gece saat 01.00 sıralarında sızmayı fark ettiklerini ve belediyeyi aradıklarını belirten Cahide Özel, “Belediyeyi aradığımızda personelin olmadığını söylediler. Defalarca aradıktan sonra gece saat 03.00 gibi gelip hattı açmaya çalıştılar. Hattı açarken sıkışma olduğunu söylediler ve birden suyun şiddeti artarak ev tamamen sular altında kaldı. Suyu tahliye etmelerini istedik, yardımcı olmadan çekip gittiler. Saatlerce çocuklarımla kovalarla suyu çekmeye çalıştık ama fayda etmiyor.” ifadelerini kullandı.

 

Mağduriyetimizin sorumlusu belediyedir

Buzdolabı, çamaşır makinesi gibi elektronik eşyalar ile birlikte evin kullanılamaz hale geldiğini gözü yaşlı bir şekilde anlatan Özel, “Evimiz kullanılamaz hale geldi. 5 çocukla nerede yaşarım. Bunların biri henüz altı aylık, eşimde burada değil. Belediyeciler bodrum katta oturmamamız gerektiğini söylüyorlar, yoksul olmasaydık burada oturur muyduk? Belediye sözde altyapı yaptı evimizin halini görüyorsunuz. Mağduriyetimizin sorumlusu belediyedir. Ailece evsiz kaldık, Belediye başkanı Serdar Atalay’ın gelip mağduriyetimizi gidermesini istiyorum.” şeklinde konuştu.

 

Bingöl merkeze bağlı Kumgeçit köyünde ikamet eden Abdullah Keskin’in evi yoğun yağış nedeniyle su bastı. Evinin su basmasının nedeninin yoğun yağıştan ziyade yollara döşenen kilitli taşlardan kaynaklandığını söyleyen Abdullah Keskin, yetkililere tepki gösterdi.

 

Keskin, “Kilitli parke taşlarının döşendiği esnada evimizin giriş kısmı hesaplanmadan çalışma yapıldı. Bu durumu çalışma esnasında işin hem müteahhidine hem de muhtara söylememize rağmen yine böyle yapıldı. Yağış nedeniyle sular kapımızın önünde birikerek, hem evimize hem de kilerimize girdi. Bu durumdan dolayı mağdur olduk.” dedi.

 

Keskin, yetkililerin sorunlarına çözüm bulmasını istediğini sözlerine ekledi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir