• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bu mahallede niye internet ve telefon yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin merkez Akdeniz ilçesi Çay mahallesinde bir aydan bu yana telefon ve internet yok. Telefon kablolarının hırsızlar tarafından çalındığı için Türk Telekom’un yapmadığını ileri süren esnaf ve vatandaşlar bu mağduriyetin biran önce giderilmesini istediler.

 

Mahallede telefon kablolarının defalarca hırsızlar tarafından çalındığını ve şuan bu kabloların kesildiği gibi direklerde durduğunu söyleyen internet kafe işletmecisi Murat Uçmaz, Türk Telekom’un bu hırsızlıkları ileri sürerek bu mağduriyetleri gidermediğini iddia etti. Uçmaz şunları söyledi: “Birinci ayın 5’inden itibaren bu mahallede Türk Telekom’a ait telefon kabloları çalındı. Yaklaşık bir aydan itibaren dükkânlarımız kapalı. Mağduruz. Yetkililere dilekçe verdik, kimse ilgilenmiyor. Sözlü olarak başvurduğumuzda ellerinde kablo olmadığını söylediler. Vergi veriyoruz, faturalar iki gün geçti mi faizini koymayı biliyorlar. Burada Kürtler çok olduğundan dolayı mı ilgilenilmiyor. Yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

 

Mahalle sakini Emrah Akbaş ise, bir buçuk iki aydan beridir internetin olmadığı için kimseyle görüşemediklerini ve yetkililerin en kısa zamanda internete bir çözüm bulmasını istedi.

 

Telefon ve internetin olmamasına rağmen hala gelen faturalarda fazladan para ödediğini söyleyen Engin Maşe ise, yaşananlara için şunları söyledi: “İki aydır internetimiz yok. Telefon olmasına rağmen hiçbir yerle görüşemiyoruz. Telefon ve İnternet sadece bizim semtimizde yok. 20 dakika ötede internet var. Ya internet faturası göndermesinler ya da gönderiyorlarsa gelsinler internet ve telefonumuz yapsınlar. 224.65 TL internet bedeli ödemişim. Daha sonra gelen fatura ise 70 TL. Fatura sözleşmesinde bize 58 TL sınırsızdır dediler. Neden fazla geliyor faturamız. Hem de kullanmadığım halde gelmiş internet faturası. Gelen paraya bir de masraf parası diyorlar. Fakat yapılan bir şey yok.”

 

Oğlu cezaevinde bulunan İpek Bozkurt ise şunları söyledi: “Oğlum cezaevinde. Önceden telefonla kendisi ile konuşabiliyorduk fakat şuan görüşemiyoruz. Telefonumuzun biran önce yapılmasını istiyorum.”

 

Bir aydan beridir eşi ile görüşemediğinden dolayı çocuklarının babalarının sesini özlediğini belirten Leyla Bozkurt şunları aktardı:  “Telefon ve internet bir aydan fazladır kesilmiş. Cezaevinde eşim, kaynım, kaynımın oğlu var görüşemiyoruz. Haber alamıyoruz. Zor durumdayız. Defalarca hem kendim hem de mahalle sakinleri ile gittim. Kablolar çalınmışsa bizim ne günahımız var. Boş yere aylardır internet için 60 TL telefon için ise 25 TL’de telefon için ödüyorum. Yetkililer mağduriyetimizi gidersinler. Eşim cezaevinde olmasa her neyse ama cezaevinden haber alamıyoruz. Eşim, kaynım, kaynımın oğlu ile görüşemiyorum. Çocuklar babasını özlüyor. Seslerini duymak istiyorlar.” (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir