• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
"Teftiş sisteminde çift başlılık kaldırılmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitimde teftiş sistemindeki çift başlılığın kaldırılması gerektiğini söyleyerek, denetimin yeniden yapılandırılarak, etkililiğin artırılması gerektiğini ifade etti.


İstihdamını öngören kanun tasarısını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Onlarca yılın ihmali ile bugüne kadar gelen kronikleşmiş eğitim denetimi sistemi sorununun çözülmesi için sendika olarak çeşitli platformlarda gayret ve çalışmalarımız oldu. Bakanlığın hazırladığı kanun tasarısının biran önce yasalaşamasını ve müfettiş arkadaşlarımızın beklentilerinin karşılanmasını bekliyoruz. Kanun tasarısının yasalaşması ile uzmanlığı ön plana çıkaran, az sayıda ve donanımlı denetim elemanı ile yüksek verim odaklı bir denetim sistemi kurulması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni yönetim anlayışına ve kamuoyu beklentilerine uygun olarak yeniden yapılandırılması gerektiğini kaydeden Avcı, “Milli Eğitim Bakanlığındaki mevcut çok başlı denetim sistemi; Denetim birimleri arasında görev dağılımı kargaşasına neden olmaktadır. Denetim birimleri arasında yetki ve görev çakışmasına sebebiyet vermektedir. Ülke genelinde denetim elemanı kaynağının dengeli dağılımı, etkin ve verimli kullanımı sağlanamamaktadır. İşlevsel olmayan denetim yöntemleriyle denetimlere halen devam edilmektedir. Denetim yapısının bu haliyle, etkin ve kaliteli denetim hizmetinin sunulmasına, sistemin uyum içerisinde işletilmesine imkân vermemekte, kaynak israfına ve çalışma barışının bozulmasına neden olmaktadır.” ifadelerini kullandı. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir