• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Bitlis`te kar esareti:117 köy yolu kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS-Dün gece yarısından itibaren Bitlis, ilçe ve köylerini etkisi altına alan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Uzun bir aradan sonra etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle 117 köy yolu ulaşıma kapandı.
 
Dün, gün boyu aralıksız devam eden yağmur gece saatlerinde yerini kar yağışına  bıraktı. Yağmur yağarken yola zincirsiz çıkan araçlar, yoğun  kar yağışı nedeniyle, gece boyu zor anlar yaşadılar. Kapanan mahalle yolları sabahın erken saatlerinden itibaren açılmaya başlandı.   
 
Kar kalınlığının 35 santimetreye ulaştığı il merkezinde, halk iş yerlerinin önünü temizlemeye ve kara gömülen araçlarını çıkarmaya çalışıyor. Ulaşımın sağlanamadığı köylere, il özel idare ekiplerince3  kar küreme aracı, 14 greyder, 11 dozer, 14 servis pikabı, 8 yükleyici ve 10 ekipmanla birlikte aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor.
 
Meteoroloji yetkilileri ise,  doğu bölgesini etkisi altına alan kar yağışının, Cuma gününe kadar yoğun bir şekilde etkisini sürdüreceğini belirterek, buzlanmaya ve çığ tehlikesine karşı vatandaşın tedbir alması,  sürücülerin  zincirsiz trafiğe  çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir