• DOLAR 34.212
  • EURO 37.32
  • ALTIN 2945.471
  • ...
Eğitim Denetmenleri yarıyıl grup toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN – Mersin İl Eğitim Denetmenleri başkanları yıl ortası grup toplantısı Suphi Öner Öğretmenevi Anamur Salonu’nda yapıldı. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Metin Öztürk ve il eğitim denetmenleri katıldı.

 

Milli Eğitim Müdürü Gül’ün ihale aşamasında olan okullar, yurtlar ve dersliklere ilişkin bilgi verdiği konuşmasında diğer yürütülen ve tamamlanan projelere ilişkin eğitim denetmenlerine açıklamalarda bulundu.

 

Sorunlara yönelik çözüm önerilerini okuyan Gül, okul koçluğunu desteklediklerini ifade ederek, “İlimizde eğitimin geliştirilmesi kapsamında okul yöneticilerine seminer verilecek. İl eğitim denetmenlerinden okullardaki başarı düşüşlerini analiz ederek sebepleri ve çözüm yollarına yönelik değerlendirmelerini almak istiyoruz.” dedi.

 

İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Öztürk ise “122 kurumda 2 bin 662 öğretmene denetim, 412 kuruluşa ise rehberlik yapılmış. Gruplarca ilk ve ortaöğretimi terk konusu ile eğitim koçluğu çalışması yürütülmektedir. Bu çalışmalar sene sonunda değerlendirilecektir. İnceleme soruşturmalarda gecikmeye mahal verilmemelidir. Geçen yıl denetlenmeyen kurumlara denetimlerde öncelik verilecektir.” dedi.

 

Toplantı grup başkanlarının, grup çalışmalarıyla ilgili eğitim kategorisi bazında hazırladıkları istatistiki verileri, sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin fikirlerini sunmasıyla sona erdi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir