• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
9 can alan kaza ile ilgili şok iddialar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OTOBÜS ŞOFÖRÜ UYUDU İDDİASI
Sivas`ta devrilen Van-Erçiş otobüsünden yaralı olarak kurtulan 23 yaşındaki Oğuzhan Zorer, otobüs şoförünün acemi olduğunu ve uyuduğunu iddia etti.

Zorer, "Dün saat 5`de yola çıktık iki dinlenme tesisinde durduk. Genç biri kullanıyordu acemi olduğu belliydi. Duyduğuma göre gelen herkes şoförün uyuduğunu söylüyor. Araba sallanmaya başladı ben uyuyordum ve sallanmayla birlikte uyandım baktım araba komple gitti diğer taraflarda kan falan vardı. Kendi çabamızla çıktık. Erzurum Otogar`da mola verdik ve oradan çıktık" dedi.

"KARDEŞİM OTOBÜSÜN ALTINDA KALDI"
Kazada kafasından yaralanan Mehmet Emin Alış ise, "Kaza anında herkes yatıyordu saat 04.30-05.00 sıralarıydı bir ses ile uyandık baktık ki otobüs devrilmiş ne oldu falan derken benim kardeşim otobüsün altındaydı onunla mücadele ediyordum. Yol şartları çok kötüydü hızımız nedir bilmiyorum. Benim gördüğüm kadarıyla yolda büyük bir problem vardı buzlanma vardı şoförlerin dikkatsizliğimi artık uyudu mu? Hız sınırını mı aştı? Bilemiyoruz ama kimseyi suçlamıyoruz" şeklinde konuştu.

YOZGAT`A BİLET BULAMAYINCA KAZA YAPAN OTOBÜSE BİNDİ
Öte yandan, kazada hayatını kaybeden 23 yaşındaki Elif Bıçkıcı`nın Yozgat`a gitmek için Van-Erciş otobüsüne bilet aldığı öğrenildi. Bozok Üniversitesi`nde öğrenci olan bilet Yozgat`a bilet bulamayınca Van-Erciş otobüsüne bilet almak için ısrar ettiği öğrenildi.

İKİ ÇOCUĞUNU KAYBETTİ, EŞİNİ KURTARDI
Sivas`ın Yıldızeli ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ölen 9 kişiden Semanur (6) ve Dilan Yaş (8) kardeşlerin, beyin ameliyatı geçiren annelerinin kontrolü için ebeveynleriyle Ankara`ya gitmek üzere otobüse bindiği öğrenildi.
Kızlarını kaybettiği kazada eşi Çiğdem ile yaralanan Maksut Yaş (33), AA muhabirine yaptığı açıklamada, beyin ameliyatı olan eşinin kontrolü için Ankara`ya gitmek üzere otobüse bindiklerini söyledi.
"ŞOFÖR TERLİKLE OTOBÜSÜ KULLANIYORDU"
Kaza sırasında otobüs şoförünün uyuduğunu iddia eden Yaş, "Şoför uyudu, terlikle, ayakkabı giymeden araba sürüyordu, çocuk oyuncağı gibi bir şey" dedi.

Van`ın Erciş ilçesinden otobüse bindiklerini ifade eden Yaş, iki sefer bu araçla gitmemeye niyetlendiğini belirterek, "Yolda buz yoktu, hiçbir şey yoktu, adam yatıyordu" iddiasında bulundu.

Otobüs devrildikten sonra şok yaşadığını dile getiren Yaş, "Çocuklarımı görünce tamamen gittim ancak eşimi kurtarabildim. İki çocuğumu da kurtaramadım" dedi.

Ambulansların olay yerine geç geldiğini öne süren Yaş, "Erken gelselerdi belki bu kadar insan ölmezdi" ifadesini kullandı.
Kazada yaralanan anne Çiğdem Yaş`ın tedavisi, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde sürüyor.

Sivas`ın Yıldızeli ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 9 kişi ölmüş, 38 kişi yaralanmıştı.

Kazada yaralananların tedavisi Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Sivas Devlet Hastanesi ve Numune Hastanesi`nde devam ediyor. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan iki kişi ise taburcu edildi. Otobüs ise kaza yerinden kaldırılarak bölgedeki bir akaryakıt istasyonuna çekildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir