• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
ADSM`den engellilere hissedilebilir yüzey hizmeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, engellilere yönelik sağlık hizmetlerinin sunumuna ilişkin genelge doğrultusunda engelliler için binada çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Elif Kılıcıkan,  “Engelli kişilere yönelik sağlık hizmetlerinin sunumuna ilişkin genelge doğrultusunda engelli kişilerin sağlık hizmeti talep ve beklentilerini karşılamak, talepte bulunan engelli kişilerin ihtiyaçlarına uygun ortamlar sağlayarak, hızlı ve verimli bir şekilde hizmet almalarını kolaylaştırmak için çalışmalar yaptık.” dedi.
 
Kılıcıkan, bu düzenlemelerle diş merkezinin iç ve dış mekân mimarisi ve çevre düzenlemesi ile engelli ve yaşlıların hizmet almalarını sağlayacak yardımcı personel temin ettiklerini söyledi.  İşitme engellilerle iletişim sağlayabilecek personele işaret dili eğitimi verildiğini belirten Kılıcıkan, işlemler esnasında oturarak hizmet almalarını sağlayacak gerekli düzenlemeler yaptıklarını belirtti. Engellilere yönelik otopark alanı tahsis ettiklerini vurgulayan Kılıcıkan, engellilere sunulan sağlık hizmetleri konusunda personele yönelik hizmet içi eğitimlerin devam ettiğini dile getirdi.
 
Görme engelli vatandaşlar için hissedilebilir yüzey çalışmaları hakkında da bilgi veren Kılıcıkan, hissedilebilir yüzeyin, görme özürlü bireyin dokunma duyusuna hitap ederek, yönlendirilmesini ve amaçlarına ilişkin yön değiştirmesini sağlamak ve engeller konusunda uyarmak için zeminde tasarlanmış kabarma dokulu yüzeyler olduğunu kaydetti.
 
Özürlü bireylerinde herkesle birlikte, yaşamın tüm alanlarındaki hak ve özgürlüklere ulaşabilmesi ve bunlardan yararlanabilmesi amacıyla diş merkezinde görme engelli bir vatandaşın kullanım alanı dâhilindeki her yere engelli yüzey çalışmasını yaptıklarını söyledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir