• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Tarsus'ta yardım faaliyetleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 MERSİN -  Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi, ilçede fakir ve muhtaç olarak bilinen 33 aileye gıda, 2 aileye soba, 2 aileye çamaşır makinesi, yastık, minder ve battaniye yardımında bulunarak yılın ilk yardımlarına başladı.

 

Yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi Yardım Komisyonu Basın Sözcüsü Şirin Çelikel, “Cemiyetimiz kurulduğu günden itibaren mağdur ve muhtaç ailelere yardımda bulunmuştur.  Yardım Komisyonumuzun amacı maddi durumu olmayan ailelere durumu iyi olan hayırsever vatandaşlarımızın yapacağı yardımları ulaştırmak ve böylece iki taraf arasında köprü olmaktır.” ifadelerini kullandı.

 

Ocak ayında yaptıkları yardımlar hakkında konuşan Çelikel, “Ocak ayında da çok yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. 33 mağdur aileye her bir paketi 40 TL değerinde gıda yardımında bulunarak, yılın ilk yardımını 18 Ocak Cumartesi komisyon ekibimizle beraber ev ev dolaşarak kayıtlarımızda bulunan mağdur ve muhtaç ailelere ulaştırdık. Cemiyetimizin aracılığıyla yardım da bulunmak isteyen ve adını vermek istemeyen hayırsever bir vatandaşımızın yardım komisyonumuza almış olduğu 250 TL değerinde olan 2 adet odun sobasını Suriyeli mülteci ailelere ulaştırmamızı bizden istedi. Komisyon ekibimiz aynı gün sobaları Suriyeli ailelere ulaştırdı. Ayni yardım stoklarımızda bulunan ve bin 500 TL değerinde olan 2 adet Çamaşır makinesini bir Suriyeli aile diğeri ise yerli halkımızdan evinde çamaşır makinesi olmayan 2 aileye ulaştırdık.” diye konuştu.

 

Çelikel son olarak: “Suriye’de yaşanan iç savaş yüzünden kaçarak, ilçemize gelen Suriyeli mülteci ailelere de yastık, minder ve battaniye yardımında bulunduk.” dedi. (Ramazan Tekyıldız – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir