• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Diyarbakır 18'inci Emitt Fuarı'na katılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Bu yıl 30 Ocak - 02 Şubat 2014 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 18’inci Emitt fuarına Diyarbakır’da katılacak.

 

Türkiye’nin önde gelen seyahat acentelerinin, otellerinin ve havayolu şirketlerinin yanı sıra, birçok ülkeden katılımcıların da bulunacağı fuarda Diyarbakır’ın da yerini alacağı belirtildi. Fuar kapsamında şehrin tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra kentle özdeşleşmiş ürünleri de sergilenecek.

 

Diyarbakır’ın en iyi şekilde tanıtılması adına Fuar alanında iki ayrı salonda Diyarbakır standı açılacak. Diyarbakır’ın 4’üncü defa katılacağı fuarda standın 12’inci Salonda yer alacağı belirtildi.

 

Diyarbakır’ın fuarda iyi bir şekilde temsil edilmesi adına Diyarbakır Valiliği koordinesinde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanlığı, Diyarbakır Ticaret Borsası ve Turizm İşletmeleri ile STK’ların katılımıyla fuar etkinlikleri gerçekleştirilecek.

 

“Diyarbakır Emitt fuarında yine büyük ses getirecek”
 Zengin tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan şehrin yerli ve yabancı turizmcilerin bir araya geldiği turizm organizasyon ve fuarlarıyla tanıtılmasının oldukça önem taşımakta olduğunu belirten Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, “Şehrin tanıtımının yapılması ve ekonomik yapısının canlanması için turizm tanıtım alanında çalışmalarımızı yoğunlaştırmış bulunmaktayız. Fuarlara katılımın kente gelen turist sayısına önemli katkılar sağlamadığını çok iyi bilmekteyiz. Yurtiçi ve yurtdışında yaptığımız tanıtım faaliyetleri sonucu ilimize gelen yabancı turist sayısını %100, yerli turist sayısını da yaklaşık olarak yüzde 20 arttırmış bulunmaktayız. Bu önemli yükseliş trendlerinin önümüzdeki günlerde de katlanarak, daha yüksek yüzdelerle artmasını bekliyoruz.” dedi.

 

Diyarbakır’ın binlerce yıllık geçmişinin sırlarını taşlarında ve kitabelerinde barındıran büyük bir kültür hazinesi  olduğunu vurgulayan Vali Mustafa Cahit Kıraç “Tarih boyunca çeşitli medeniyetleri bağrında yaşatmış ve büyütmüş, sevgi ve hoşgörüsünü surlardaki taşlara işlemiş, nice krallar ve hükümdarları tarih boyunca misafir etmiş, Peygamber ve Sahabe kabir ve makamlarıyla İslam Coğrafyasının nadide ve akla ilk gelen şehirlerinden olmuş, tarih boyunca yetiştirdiği önemli ilim, sanat ve edebiyat insanlarıyla insanlığın kültür, tarih ve entelektüel  birikimine  önemli katkılar ve kazanımlar sağlamış olan kadim şehir Diyarbakır, kültürlerin birbirleriyle etkileşimi ve insanların birbiriyle hoşgörülü yaklaşımı ve paylaşımı sayesinde bu güzel özelliğini her dönem korumayı başarabilmiştir. Bu anlamda ilimizi hak ettiği yere bir an önce taşıyabilmek için de Emitt fuarında yer almaktayız.” ifadelerini kullandı. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir