• DOLAR 34.292
  • EURO 37.524
  • ALTIN 2923.285
  • ...
"Diyanet Okuma Salonu' başka yere taşınsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Ulu Cami Dernek Başkanı Selahattin Aydın, Ulu Cami yanındaki Kız Kur’an Kursu bitişiğinde Batman Müftülüğü tarafından lokal yapılan Diyanet Okuma Salonu’na gelecek imamlardan bayanların rahatsız olacağı gerekçesiyle lokalin başka yere taşınmasını istedi.

 

Diyanet Okuma Salonu’nun kız Kur’an kursuna bitişik ve bayanların yol güzergahında olması sebebiyle kursa gelen bayanların lokalde kalacak imamlardan rahatsız olacağını ileri süren Aydın, duruma tepki gösterdi.

 

Batman İl Müftülüğü tarafından imamlara okuma salonu olarak açılan lokal önünde açıklama yapan Aydın, şunları kaydetti: “Sendikaya bağlı bazı imamlar, kız Kur’an kursuna bitişik olan yeri Diyanet Okuma Salonu olarak açmış. Buraya gelecek erkek imamlar lokalde oturacak ve yan tarafta da bayanlar Kur’an dersi görecek. O yüzden Kur’an dersi görecek bayanlarda çok rahatsız olacak. Kursa gelecek bayanlar, okuma salonunun önünden gelip gideceği için imam hocalardan rahatsız olacak. Bu güzel birşey değildir. Buna müsaade etmem.”

 

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, Diyanetin Türkiye geneli her il ve ilçede okuma salonlarının açılmasını istediğini ve kendileri de orada okuma salonunun açılmasının uygun olduğunu söyledi. Söz konusu sıkıntının kursa gelen bayanlar için hiçbir sorun teşkil etmediğini ifade eden Çağlar, orada varsa bir problemi de gidermeye çalışacaklarını kaydetti.

 

İmamlar için açılan Diyanet Okuma Salonu, Ulu Cami Kız Kur’an Kursuna bitişik fakat kurs ile okuma salonu arasında bir kapı var. Müftü Çağlar, okuma salonu ile kurs gidiş gelişlerinde bayanların hiçbir sıkıntı yaşamayacağını vurguladı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir