• DOLAR 34.283
  • EURO 37.486
  • ALTIN 2905.34
  • ...
Diziler öğrencileri olumsuz etkiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci 2013-2014 Eğitim-Öğretim yarıyıl değerlendirmesi ve bir yıl içinde yapılan çalışmalarla ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

 

İlci; Fiziki Mekân sıkıntısı, Öğretmen eksikliği, 6287 sayılı yasa gereği okul dönüşümlerinin yapılması, Milli Eğitim Müdürlüğü personellerinin çok kötü koşullarda çalışması, Okulların bakım ve onarımlarının yapılması, 100 bin öğrenci ile ilgili yaşanan sorunlara çözüm getirilmesi gibi birçok açıklamalarda bulundu.

 

Eğitime yapılan yatırım bedeli 700 milyon TL

Bir yıl içersinde 342 okul, 495 lojman, 30 pansiyon, 17 spor salonu, 27 atölye, 2 çok amaçlı salonun programa alındığını söyleyen İlci, ihalesi yapılan 270 okuldan 114’ünün bitirildiğini, bu yatırımların  bedelinin yaklaşık 700 milyon TL olduğunu söyledi.

 

Bu yıl yapılacak öğretmen atamalarında Şanlıurfa’ya büyük bir pay ayrıldığını belirten İlci Şanlıurfa’ya atanacak öğretmen sayısının 1247 olduğunu ilimizden çeşitli sebeplerden tayini çıkan öğretmen sayısının da 250 civarında olduğunu belirtti.

 

Tüm taşıma araçlarına GPRS cihazı takıldı

Bütün bir yıl boyunca tahrip olan ve onarım görmesi gereken 250 okulun onarıldığını söyleyen İlci “Taşımalı Eğitim kapsamında ilimizde yaklaşık 100 bin öğrenci taşınmaktadır. Bu kapsamda zaman zaman okul idarecilerimiz ve müteahhitlerimizin birbirleriyle sorun yaşamaması için bütün araçlara GPRS cihazı takılmış araçların taşıma yapıp yapmadığını sistem üzerinden takip ediyoruz. Bu uygulama sürücünün ne kadar zamanda nerelerde dolaştığını ve günde kaç km yol yaptığını tespit etmemize yaramış. Pek çok problemin çözümünü sağlamıştır.” ifadelerini kullandı.

Öğrenci aileleri RTÜK’e bildirsin

Televizyonlardaki okul dizilerinin öğrencileri olumsuz etkilediğini ifade eden İlci, öğrencilerin ailelerinin bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini  ifade etti. İlci, velilerin RTÜK’ü arayarak şikayetlerini dile getirmeleri gerektiğini, bu konuda ailelere ve basına sorumluluk düştüğünü söyledi.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir