• DOLAR 34.28
  • EURO 37.491
  • ALTIN 2901.323
  • ...
Nükleer santral çalışmalarına suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Baro Başkanlı ile Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) bileşenleri Akkuyu Nükleer Santrali’nde, ÇED raporu tamamlanmadan çalışmalara başlandığını ileri sürerek Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

 

Yapılan basın açıklamasında konuşan Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, "ÇED süreci dahi tamamlanmadan sadece Mersin, Akdeniz, Anadolu değil tüm Akdeniz havzası ve tüm dünya için tehlikeli bir nükleer santral kurma çabası var. Hukuku katlederseniz insan yaşar fakat doğayı katlederseniz, insanın doğal çevrede yaşama hakkına son verirseniz hukuku uygulayacak insan da kalmaz." diye belirtti.

 

Mersin Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Sevim Küçük yaptığı konuşmasında, Mersin Barosu tarafından 4 Kasım 2013 tarihinde Gülnar Asliye Hukuk Mahkemesi'nden Akkuyu Nükleer Santrali sahasında delil tespiti yaptırıldığını ve dosyaya bilirkişi raporunun ibraz edildiğini hatırlatarak mahkeme tarafından icra edilen keşifte görevli bilirkişilerce yapılan tespitlerin mahkemeye sunulduğunu dile getirdi. Küçük, bu raporlarda proje alanında iş makineleriyle kazı ve dolgu çalışmaları yapıldığının yer aldığını söyledi.

 

Mersin NKP Sözcüsü Sabahat Aslan ise Mersin Barosu'nun hazırladığı dilekçelerle bileşenler olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

 

Mersin Tabip Odası Başkanı Galip Kırıcı, "Mersin Tabip Odası olarak biz de nükleer santralin yapılmasına ve ÇED raporuna karşı dava açacağız" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir