• DOLAR 34.265
  • EURO 37.564
  • ALTIN 2896.099
  • ...
DAKA yönetim kurulu toplantısı Bitlis`te yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS-Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı`nın (DAKA) ocak ayı yönetim kurulu toplantısı Bitlis’te yapıldı. Toplantı Bitlis Valisi’nin başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 
Toplantıda gündem maddeleri değerlendirilerek, yapılması hedeflenen projeler masaya yatırıldı.  Yönetim Kurulu Başkanı ve Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, 30 Aralık 2013 tarihinde 2014 yılı Güçlü Girişimcilik Mali Destek Programı`nı ilan ettiklerini belirterek, bu programların bilgilendirme toplantılarının bölge içinde ve bölge dışında devam ettiğini söyledi.
 
Açıklamasını devamında Yurdakul, “Bu yıl Bitlis vilayeti olarak DAKA Yönetim Kurulu`nu üstlenmiş durumundayız. Özellikle bölge kalkınma konseptinde Bitlis olarak Hakkari, Muş ve Van illerimizle birlikte kalkınma heyecanımızı nasıl arttırırız, nasıl geliştiririz ve özellikle özel sektöre bu anlamda nasıl destekler verebiliriz diye çalışmalarımız devam ediyor. Kamu, özel kesim ve STK`lar arasındaki işbirliğinin ve koordinasyonun geliştirilmesi ve desteklenen faaliyet ve projelerin izleme ve değerlendirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesidir. Bu doğrultuda Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, bölgesel gelişme hedeflerini gerçekleştirebilmek için çalışmalarına devam etmektedir.  Bu çerçevede ajansımız, bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli bir görev üstlenmiş ve bu görevini başarıyla ve özveriyle yerine getirmektedir. Yönetim Kurulu ve kalkınma kurulu üyeleri ile genel sekreterimiz başta olmak üzere tüm ajans personelini gerçekleştirmiş oldukları bu özverili çalışmalarından dolayı tebrik eder, alacağımız kararların bölgemize hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.
 
Toplantıda, 30 Aralık 2013 tarihli kalkınma kurulu toplantısında alınan kararları, bütçe revizyonunu, genel sekreterin 2014 çalışma programı ve bütçesi konusunda yetkilendirilmesi, 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı stratejisi ve ajansın devam etmekte olan faaliyetleri ve devam eden projeleri konuşuldu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir