• DOLAR 34.273
  • EURO 37.474
  • ALTIN 2900.604
  • ...
Mersin Valiliği SODES ek proje başvuruları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Mersin Valiliği yaptığı yazılı açılamada Sosyal Destek Programı (SODES) 2014 yılı kapsamında, toplumsal sorunların çözümlerine katkı sunabilmek ve bu konudaki talepleri karşılayabilmek için 900 bin TL ödeneğin bir an önce yeni projelerde değerlendirilmesi için “Ek Proje Teklif Çağrısına” çıkılması kararının alındığı bildirildi.
 
Yazılı açıklamada, “2011 yılından itibaren sosyal destek programı kapsamında desteklenen projelerle 670 bin vatandaşımıza ulaşılmıştır. Halen uygulanmaya devam eden projeler tamamlandığında ise 932 bin 782 vatandaşımıza ulaşılmış olacaktır. Bu bağlamda ilimizde sosyal destek programı ile desteklenen projelerin başarılı sonuçları göz önünde bulundurularak, toplumsal sorunların çözümlerine katkı sunabilmek ve bu konudaki talepleri karşılayabilmek için “900.000” TL ödeneğin bir an önce yeni projelerde değerlendirilmesi için Ek Proje Teklif Çağrısına çıkılması kararlaştırılmıştır.” denildi. 
 
Valililiğin öncelik verdiği projeler ise şöyle;

-Aile kurumunun güçlendirilmesi ve buna dönük sosyal politikaların geliştirilmesi,
 
-Çocukların, gençlerin ve engellilerin bireysel gelişimlerinin desteklenmesi,
 
-Göçle gelen ve niteliksiz işgücü konumunda olan nüfusun istihdam edilebilirliğini sağlamaya dönük tedbirlerin alınması ve nitelikli işgücü konumuna ulaştırılması,
 
-Toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi, dezavantajlı kesimlere yönelik faaliyetlerin teşviki,
 
-Dezavantajlı kesimlerin kamusal hizmetlere erişiminin desteklenmesi
 
Ayrıca 2013 yılı Sosyal Destek Programı kapsamında projeleri desteklenen ve halen proje yürütmekte olan Sivil Toplum Kuruluşlarının başvuruda bulunamayacağı Ek Proje başvurularının bugün itibariyle ilan edildiğini ve son başvuru tarihinin ise 14.02.2014 olduğu bildirildi.  (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir