• DOLAR 34.27
  • EURO 37.498
  • ALTIN 2914.72
  • ...
Evi su basan kimsesiz kadın yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – Bingöl Kaleönü Mahallesi’nde tek başına yaşayan Hatice Umay, her yağmur yağdığında evinin su altında kalarak mağdur olduğunu söyledi.

 

“Çok zor durumdayım”

Eşinin 20 yıldır kendisini terk ettiğini ve tek başına yaşadığını ifade eden Umay şunları söyledi: “Ben 30 yıl önce bu evi yaptım ve burada tek başına yaşıyorum. Belediye bu yolun kanalizasyonu yaptığından bu yana evime hep su basıyor. Sabah namazında su bastı. Belediyeyi çağırdık. Gelip bakıp gittiler. Evimde ne varsa hepsi su altında kaldı. Çok zor durumdayım. Biran önce yetkililer bu duyarsızlıklarından vazgeçerek bize yardım etmelidirler.”

 

“Her sene aynı sıkıntıları yaşıyoruz”

Kaleönü Mahalle Muhtarı Ferhat Aymaz, mahallesinde yaşanan sıkıntı ve su baskınlarıyla ilgili konuşarak, “Kaç defadır söylüyoruz, ancak yetkililerden kimse gelip sahip çıkmıyor. Su bastıktan sonra vidanjör geliyor, ama bir önlem alamıyorlar, bir çözüm bulmuyorlar. Her sene her yağmur ve kar yağdığında bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Bizde ne yapacağımızı şaşırdık.” dedi.

 

“Amaç bu vatandaşları cezalandırmaktır”

Sabah erkenden telefonla belediyeyi aradıklarını belirten Muhtar Aymaz, “Belediye gelmiş buraya, durumu görmüş ve gitmiş. Müdahale etmeden bırakıp gitmiş. Sormak lazım niye bırakmışlar? Amaç bu vatandaşları cezalandırmak mıdır?” diye sordu.

 

“Vicdanı olan bir el atar bu sıkıntıya”

Aymaz, “2 yıldır bu vatandaşlar bu sıkıntıyı çekiyor. 2 yıldır bende Kaleönü Mahalle Muhtarı olarak 3-4 defa müracaatta bulunmuşum,  bizzat belediyenin yetkili personelini getirip burada göstermişim. Şu evi de sürekli yağmur suyu basıyor, evin içi dolu su oluyor. Yazıktır bu insanlara,  vicdanı olan bir el atar buraya. Bizim ne kepçemiz var ne greyderimiz var. Bir muhtar olarak ne yapmamız gerekiyorsa yapıyoruz ama belediye bir el atmıyor. Yazıktır, sadece yağmur bastığı zaman vidanjör gelip vuruyor gidiyor o kadar. Kimse önlemini almıyor. Ne olacağı da belli değildir.  Bu vatandaş ta bu şekilde mağdurdur. Başvurmadığımız yer kalmamış. Evet, eğer bir sıkıntı varsa proje hatasıdır. Yani bu proje hatasından dolayı bu kanalizasyonlar sık sık tıkanıyor. Şu şekilde yağmur yağınca kanalizasyon tıkanıyor vatandaşlar mağdur oluyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

Öte yanda bazı ahırlara da su bastığı ve birçok tavuğun telef olduğu görüldü. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir