• DOLAR 34.261
  • EURO 37.565
  • ALTIN 2896.22
  • ...
Peygamber Sevdalıları Ağrı toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantı, İlahiyatçı Suat Çelik’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Toplantıda Şube Başkanı M. Ali Ortaç, bu yıl düzenleyecekleri etkinlikler ile hedeflerinin Peygamber Sevdalısı halkın, gönüllerindeki Muhammed-i Sevdayı bir daha coşturmak ve O`nun (sav) davasını yeni nesillere aktarmak olduğunun altını çizdi.
 
"Bu yılki etkinliklerimizi 3’e katlamayı hedefliyoruz"
Peygamber Sevdalıları Platformunun Kutlu Doğum Etkinliklerinin, halkın dört gözle beklediği geleneksel bir hal aldığını ifade eden M. Ali Ortaç, "Bizler de her yıl bir öncekinden daha güzel, coşkulu ve anlamlı etkinlikler düzenlemek için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu yıl inşallah Kutlu Doğum Etkinliklerini daha önce ulaştıramadığımız köy, ilçe ve birçok ile ulaştıracağız. Geçen yıl 11 noktada Kutlu Doğum Etkinliği düzenlemişken, bu yıl hedefimiz bu sayıyı 3’e katlamaktır." dedi.
 
"Etkinliklerimiz çerçevesinde birçok faaliyet yapacağız"
Ortaç açıklamasının devamında yapacakları aktivitelere değinerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Amacımız bölgemizde bir iki ay boyunca manevi bir atmosferin hakim olması ve bu güzel etkinliklerden ilgili ilgisiz herkesin istifade etmesini hedefliyoruz. Bu manevi havanın oluşması için etkinlikler öncesinde Salavat kampanyası ve Resulullah`ı (sav) tanıtma amacıyla düzenlenecek olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı çerçevesinde yapacağımız sınav için belirlediğimiz kaynak eser okunacak ve belki ekstra etkinliklerimizde olacaktır.”
 
"Her eve bir Kur’an-ı Kerim hediye etme hedefindeyiz"
Kutlu Doğum Etkinlikleri çerçevesinde büyük hayrılar işleneceğini belirten Ortaç, bu yıl her eve mealli Kur’an-ı Kerim hediye edeceklerini söyledi.
 
Ortaç, "Bu kutlu hedefimizde hayırsever halkımızdan bize bu büyük hayırda ortak olmalarını beklemekteyiz. Rabbim yapılan ve yapılacak olan tüm faaliyetlerimizi kendi rızası için kabul etsin. Halkımıza hayırlara vesile kılsın. Kur’an-ı Kerim’in hükmünü, Resulullah’ın Sünnetini tüm Ümmete sertaç eylesin.” dedi.   (Hasan Özbay - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir