• DOLAR 34.284
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2917.245
  • ...
Kanser Hastasına Dinleme Şoku
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Kanser hastası olan HÜDA PAR Şanlıurfa Bölge Koordinasyon Başkanı Süleyman Atmaca, evine gönderilen bilgilendirme evrakında kendisinin PKK adına milislik faaliyetleri yürüttüğü şüphesi üzerine hazırlanan dinleme evrakıyla bir akrabasının dinlenildiği belirtildi. Atmaca yapılan bu hukuksuzluğu yargıya taşıyacağını ifade etti.
 
Atmaca, kendi adının verilerek başka bir insanın dinlenmesine tepki göstererek şöyle konuştu: “Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bana ve Mehmet Kışlar’a bir evrak gelmiş. Fakat ben bu hastalığım dolayısıyla Ankara’ da ameliyat olduğumdan dolayı elime yeni geçti. Burada beni en çok üzen husus şudur. Benim adıma Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Levent Kaya’dan alınan dinleme izniyle Diyarbakır’da oturan eşimin teyzesi oğlu dinlenmiş. Bu akrabam kendi halinde olan kendi işinde olan zavallının biridir. Diyarbakır’da kapıcılık yapıp o şekilde geçimini sağlayan bir insandır. Siyasi olaylarla ilgisi olmayan bir insandır.” dedi.
 
“Bunu hakaret olarak görüyorum”
PKK’nin kırsal kadrosuna yardım etme sureti ile milislik faaliyetleri şüphesi üzerine dinlenilmesini kendisine hakaret olarak gördüğünü belirten Atmaca, “Ben Müslüman ve dindar bir insanım. Yaklaşık 30 yıldır ben sosyalizme, komünizme karşı dinsizlik fikri akımına karşı mücadele etmiş, bunun karşısın da durmuş bir insan olmama rağmen bana yapılan iftiradır. Ben bunu bir hakaret olarak görüyorum.” diye konuştu.
 
Kanser hastası olan bir insana böyle bir şeyin yapılmasının büyük bir zulüm olduğunu söyleyen Atmaca sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu hastalık esnasında benim moralimin yüksek olması gerekirken böyle şeylerle moralimizi bozmaya çalışıyorlar. Bana deseydiler ki; sen çok namaz kılıyorsun, sen camiye gidiyorsun, insanları camiye teşvik ediyorsun, sen Kur’an dersi veriyorsun, sen dini sohbetler yapıyorsun, sen dini faaliyet yapıyorsun deseydiler benim ağırıma gitmezdi.”
 
Suç duyurusunda bulunacağım
Avukatlarıyla görüştüğünü ifade eden Atmaca, hem Şanlıurfa Terörle Mücadele Şube Müdürü hakkında hem de evrakta imzası bulunan Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Levent Kaya hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
 
Hatırlanacağı üzere; daha önce de HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Belediye Başkan Adayı Mehmet Kışlar’ın adıyla gelen bilgilendirme evrakında HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Adayı Av. Emin Güneş’in dinlendiği ortaya çıkmıştı. Yaşananlara gösterilen tepkilerden sonra Diyarbakır savcılığı; dinlemedeki yanlışlıkların sehven yapıldığını aslında malum şahısların Hizbullah Cemaati adına faaliyet yürüttüğü şüphesi üzerine dinlendiğini açıklamıştı. (Osman Gülebak - İLKHA)        
 
 
 
    

Bu haberler de ilginizi çekebilir