• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Yatak başında masalla tedavi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nin Hastane Sınıfı’nda çocuk hastalar için ‘Masal Günleri’ uygulaması başlatıldı.

 

Bu kapsamda haftanın belirli günlerinde tedavisi süren çocuk hastalara hastane personeli tarafından sınıfta masal ve hikâye anlatılıyor. Ayrıca yatarak tedavi görmek zorunda kalan hasta çocuklara bu hizmet hastane personeli tarafından yatak başında veriliyor.

 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen, “Daha önce hastanemizde bütün servislerimizin gündüz odalarına oluşturduğumuz kütüphanelerle hastaların ve hasta yakınlarının okuması için kitap, dergi ve gazete desteği sağlamıştık. Şimdi de hastanemizdeki hasta çocuklarımıza ve tedavisine yatarak devam eden çocuklarımız için yeni bir etkinlik başlattık. Hastane personelimizin özverili çalışmalarıyla ‘Masal Günleri’ düzenlemeye başladık.

 

Personelimiz Hastane Sınıfı’nda ve tedavisine kendi odasında yatarak devam etmek zorunda olan çocuk hastalarımıza masal ve hikâye anlatıyor. Önümüzdeki günlerde haftada bir gün çocukların yaş grubuna uygun filmler seçilerek sinema günleri düzenleyeceğiz. Böylece çocuklarımız, tedavi sürecinde uzak kaldıkları okul ve sosyal çevrelerine bir nebze olsun yakınlaşmış olacak.” dedi.

 

Etkinliklerin çocukların hayal gücünün gelişmesine de katkı sağladığını söyleyen Doç. Dr. Şen, “Masal anlatımı sırasında çocuklara boyama kitapları da veriyoruz. Çocukların masalları kendi dünyasında canlandırdığı şekilde resmetmeleri veya hazır çizimi gönüllerince boyamalarını istiyoruz. Böylece çocuklara masal dinlerken hayal ettikleri perspektiften bir yol açarak, kısa süreliğine de olsa farklı duygular yaşatıp tedavi sürecine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.     (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir