• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Arınç: Biz varsak siz de varsınız biz yoksak siz de yoksunuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Partisinin belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katılmak üzere Bursa’ya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Aday tanıtım toplantısında konuşan Arınç, “Bu hükümet varsa o cemaat de o cemaatler de var olacaktır. Bu hükümet olmazsa o cemaat de bütün cemaatler de yok olacaktır.” dedi.

 

“Artık kurslarımız basılma tehlikesi yaşamıyor”
Ak Parti’nin huzurun ve istikrarın teminatı olduğunu savunan Arınç, konuşmasında şunları kaydetti: “11 sene evvel neyin çilesini çekiyorduk, 11 yıldır neyin mutluluğunu yaşıyoruz, bu hükümet varsa o cemaat de o cemaatler de var olacaktır. Bu hükümet olmazsa o cemaat de bütün cemaatler de yok alacaktır. Cemaatlere eskiden irtica yuvası falan derlerdi. Cemaatler hepimizin.  Bu ülkede yaşayan insanlar inançlarını farklı şekillerde yerine getirebilirler, farklı hizmetler yapabilirler, biz de destek oluruz. Ama Türkiye'de bir cemaat yok, onlarca cemaat var. 11 yıldır çok güzel çalışıyoruz, kursumuz, evimiz yuvamız basılma tehlikesi yaşamıyor. O cemaatler beni çok iyi bilir, ben onları çok iyi bilirim. Bursa’dan şu cümleme çok dikkat etsinler;  biz varsak siz de varsınız biz yoksak siz de yoksunuz.”

 

Başbakan Erdoğan’ın son zamanlarda kullandığı üslubu hatırlatan Arınç, “Başbakanımın içi yanıyordu, onun için bazı şeyleri yüksek perdeden söylüyor. Siz onun bildiklerini bilseydiniz daha çok şey söylerdiniz.” diye konuştu.

 

“Cemaatler güzel insanlardır. Hiçbirisi ile bir sıkıntımız yok. Eğitim hizmetleri, sağlık hizmetleri kardeşlik hukuku fevkalade önemlidir.” diyen Arınç, cemaat yaftasıyla birilerinin hükümeti yıkmaya yönelik hesaplar içerisinde olduğunu söyledi.

 

“Siyasi hesaplar içerisinde olanlar var”
Arınç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Cemaatlerimizin güzel insanlarıyla, hepsini biliyorum, duasını isteyen bir insanım, başka bir taleplerimiz yok. Moğolistan'daki, Yakutistan'daki öğretmenlerle, öğrencileriyle hiçbir meselem yok, hepsi kardeşlerimiz, hepsi gönlümüzdedir. Ama şunu biliyorum bu taraflardan görünüp de belli siyasi hesaplarla alçakça bu hükümeti yıkmaya çalışanlar var. Bize dua etsinler, onların hakkından gelelim, Türkiye rahatlasın. Her şey ortaya çıktı, tedbirler alındı, hiçbir telaşınız olmasın.” (Zeki Aras / Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir