• DOLAR 32.583
  • EURO 35.063
  • ALTIN 2459.274
  • ...
"Davamız bir kuru ekmektir kebap değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-Yaşanan deprem felaketinin ardından İŞ-KUR tarafından işe alınan 7 bin 386 İŞ-KUR elemanı sorunlarını dile getirmek amacıyla Van STO toplantı salonunda bir araya geldi. Yetkililere seslerini duyurmaya çalışan işçiler, “Yediğimiz bu kuru ekmeği de bizden almayın” çağrısında bundular

 

“Bu kardeşlerimizin kadro alması analarının ak sütü gibi helaldir”
3 yıldır Van’ın kahrını çektiklerini belirten Ethem Altın, “3 sene önce yaşadığımız deprem felaketinin nelere mal olduğu hepinizin malumudur. Bu insanların 3 seneden beri çektiği ızdırapları göz önünde bulundurarak elbette ki doğuda yaşadığımızdan dolayı, bu feryadımızı bir kez daha dile getirmek için bugün burada bulunmaktayız. Özellikle bir şeyin altını çizmek istiyorum. Van’da yaşadığımız bu felaketin arkasından sizlerde bu konuyu çok güzel bir şekilde kamuoyunda gündeme getirmişsiniz. Ancak ne yazık ki bugüne kadar da bu insanlarımız 5. sınıf muamelesi görmektedir. Bu insanlar bütün kurum ve kuruluşlarda çalışmaktadırlar. Onun için bu kardeşlerimiz kalıcı olmayı analarının ak sütü gibi hak etmişler ve kadro almak analarının ak sütü gibi helaldir. Onun için bir kez daha burada yetkililerden rica ediyor ve Yetkilileri bu konuyu görmeye davet ediyoruz.” dedi.

 

“Bizim davamız ekmek davasıdır”
3 yıldır başta Başbakan olmak üzere bakanlar ve milletvekillerine sorunlarını ilettiklerini belirten Altın, bugüne kadar olumlu ya da olumsuz bir cevap alamadıklarını belirterek, “Bu bölgede bir ekmeğe razı olduğumuzu burada ifade etmek istiyoruz. Bizim davamız ekmek davasıdır. Önceden bizlere verilen bu imkânlardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu ekmeğimiz elimizden alınmasın. Çoluk çocuğumuz perişan olmadan refah bir dünyada yaşamaları açısından ricada bulunuyoruz. Bu kalıcı çözüm elbette ki bizim doğal hakkımızdır. Yaşadığımız bu bölgede fabrikaların ve iş sahalarının olmadığını biliyoruz. Biz diğer bölgelere baktığımızda nerdeyse her sokakta bir fabrika olduğunu görüyoruz. İşsiz olan insan 2 bin liradan aşağı para almıyor. Biz asgari ücretle çalışıyoruz. Doğu halkı olarak aza kanaat getirmişiz. Ne olur bu sese bir kulak verin.” Çağrısında bulundu.

 

“Bu insanların çektiği çileyi birileri görsün artık”
Burada bulunmalarının tek nedeninin bu kuru ekmeğin ellerinden alınmaması olduğunu dile getiren Ethem Altın, “Haykırmamızın sebebi bu mağdur insanlardır, bağırmamızın çığlık atmamızın tek sebebi de budur. Bu insanların çektiği çileyi birilerinin görmesi gerekir. Bu insanlara hayırlı bir kapı açan hangi kurumdan olursa olsun, baş tacımızdır, başımızın üzerinde yeri vardır. Hala depremden dolayı il dışında olan insanlarımız vardır. Maalesef çok acı bir olay yaşadık, bu olay içerisinde her kes Van’ı terk ederken, biz burada’ Ben Van’ımı Seviyorum Terk Etmiyorum’ pankartları astık. Dolayısıyla her kes sahillerde, otellerde, sıcak yuvalarında 4 çeşit yemek yerken, biz burada kuru ekmek bulamıyorduk ve insanlarımızı enkaz altından çıkarma mücadelesi veriyorduk. Biz burada depremzedelerimizin biran önce çadırlarını kurmak, onlara aş ve sıcak bir battaniye götürme çabası içerisindeydik. Onun için bugün burada bu mücadeleyi veriyoruz. Herkes hayalet şehirde dolaşmaya korkarken, biz insanlarımız için mücadele ediyorduk. Akşama kadar kurumlarda çalışırdık, gece sabaha kadar da Van’ı terk eden insanlarımızın mallarını korumaya çalışıyorduk.” Şeklinde konuştu.

 

“40 bin insan adına sizlerden rica ediyoruz”
Kimilerin kendilerinden rahatsız olduklarını da sözlerine ekleyen Altın, buradaki tek amaçlarının çoluk çocuklarının geleceği olduğunu vurgulayarak, “Hayal ve umutlar biz garibanların ekmeğidir. Bu güne kadar ayakta kalmamızın sebebi de budur. Her gün televizyonlarda geçen alt yazılarda gözlerimiz kör oldu, yeter artık diyoruz. Birileri bu sesimize artık kulak versin, bu sorunu çözsün. Hükümet elbette ki bu yükün altından kalkacak durumdadır. Türkiye artık eski Türkiye değil. Bize sunulacak kalıcı bir çözüm, Karadeniz’den verilecek bir avuç su kadardır. Bunu da biz değil Van halkı kazanacak. Bu 7 bin 386 arkadaşımızın aileleriyle birlikte 40 bin insan adına rica ediyoruz. Bu sese birileri kulak verilsin” ifadelerini kullandı.

 

“Bizim davamız bir kuru ekmektir, yanında kebap değil”
Eline aldığı kuru ekmek ile milletvekillerine de seslenen Altın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunan 550 milletvekillerimize buradan seslenmek istiyoruz. Doğunun kaderini değiştirmek sizlerin elindedir. İşsiz olan bir insan pimi çekilmiş bir bomba gibidir. Bu insanlara bir iş kapısı aralasınlar. Bizim çektiğimiz bu ızdırapları çocuklarımızın çekmesini istemiyoruz. 30 yıldan beridir kan kusuyoruz, tek isteğimiz doğuda huzur ve bir kuru ekmek. Bizim davamız bir kuru ekmektir, yanında kebap değil.” Diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir