• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Nöbetçi doktor gelmeyince cenaze yerde kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Küçük yaşta yapılan kızamık aşısı sonucu ikiz kardeşi ile beraber SSPE hastalığına yakalanan ve bugün hayatını kaybeden Hamed Bozancir'in (14) cenazesi nöbetçi doktorun bulunmamasından dolayı saatlerce yerde kaldı.

 

İddiaya göre, Bozancir'in ailesi, Halk Sağlığı İl Müdürlüğünü arayarak SSPE hastası olan çocuklarının evde hayatını kaybettiğini kendilerine acilen ölüm raporu tutmak için nöbetçi doktor göndermelerini talep etti. Ancak telefona cevap veren görevlinin, doktorun hasta olduğunu bu konuda elinden başka bir şeyin gelmediğini söylediği iddia edildi.

 

Nöbetçi doktorun gelmemesi üzerine SSPE’li gencin cenazesinin saatlerce yerde kalması, ailesinin ve akrabalarının tepkisine neden oldu.

 

Urfa’da ölüm raporu verecek sadece bir doktor mu var?
Hamed Bozancir'in, hayatını sabah saatlerinde kaybettiğini belirten başka bir SSPE hastasının babası olan İsa Çetinkaya, “Mahmut Bozancir beni arayarak çocuğunun hayatını kaybettiğini söyledi. Ben de defin rapor için Halk Sağlığı İl Müdürlüğünü aradım. Oradaki görevli arkadaş gereken tüm bilgileri aldı. Ancak bir saat sonra o görevli beni arayarak nöbetçi doktorun hasta olduğunu söyledi. Biz de dedik ki Urfa’da ölüm raporu verecek sadece bir doktor mu var? O da dedik ki benim bilgim dışındadır. Ben müdürün cep numarasını istedim, vermedi.Yerine bakacak başka bir doktor yok mu?” diyerek olanlara tepki gösterdi.

 

Milletvekillerini aradım cevap veren olmadı
Kendi imkanlarıyla birçok milletvekillerini aradığını söyleyen Çetinkaya, “Ben milletvekillerinden Mehmet Akyürek’i, Seydi Eyyüpoğlu'nu, Abdülkerim Gök’ü ve Halil Özcan’ı aradım. Telefonları çalıyor ama cevap veren yok. Çocuk hastanesine götürelim dedik dediler ki orası vermeyebilir? Şimdi bu cenazemiz yerde mi kalacak? Bakan Müsteşarı Osman Güzelgöz’ü aradım. Ondan da bir sonuç alamadım. Yani cenazemiz Pazartesi’ye mi kalsın?” diye konuştu.

 

Ben 2 çocuğumu SSPE hastalığına kurban verdim
Hayatını kaybeden gencin Babası Mahmut Bozancir ikiz olan iki çocuğunu SSPE hastalığından kaybettiğini belirterek şöyle konuştu: “Ben 2 çocuğumu aynı hastalığına kurban verdim. Birincisi 1998'de birini de 2014 yılında. Türkiye’nin canı sağ olsun ilgilenmedikleri için. Yarın çıkıp benden oy isteyecekler. Bunlar utanmayacaklar mı? Yarın nasıl çıkıp mahallelerde gezecekler?” ifadelerini kullandı.

 

Bu çocuklarımıza bir çare istiyoruz
Elindeki gazeteyi kaldırarak SSPE hastalarının sorunları için medyayı çağırmaya utandıklarını söyleyen Sadık Kaya, “Ben Cihan Kaya’nın babasıyım. İnan biz basını aramaya utanıyorsunuz ama onlar utanmıyor. Bakın kaç tane çocuk var bu halde. Biz yetkililerden sadaka istemiyoruz. Bu çocuklarımıza bir çare istiyoruz.” dedi.
Ailenin tepkileri sonucu başka bir doktor saat 11.00 civarında gelerek ölüm raporunu tuttu. Cenaze, tutulan raporun ardından defnedilmek üzere Harran’a gönderildi.   (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir