• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Bismil'de SODES'le yetenek geliştirme kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bismil Kaymakamlığı SODES projesi kapsamında ilçesindeki tüm okullardan seçilerek alınan yetenekli 300 öğrenciye, Bismil Anadolu Lisesinde farklı alanlarda yetenek kursları veriliyor.

 

Konuyla ilgili basını bilgilendiren proje koordinatörü Coşkun Bulut,  'Sporla Merhaba Hayat’ adı altında SODES projeleri kapsamında bir kurs başlattıklarını ifade ederek, “Resim, müzik, voleybol, futbol ve voleybol dallarında ilçede ve köylerde, daha önce branş öğretmenlerimiz tarafından tespit edilen yetenekli öğrencilerimizi servislerle buraya getiriyoruz. Buraya getirdiğimiz öğrencilerimizden her birini yetenekli oldukları dallara göre ayırdığımız sınıflara bırakarak, öğretmenlerimiz nezaretinde yeteneklerini geliştirme imkânı sağlıyoruz.” ifadeleriyle yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

“Öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmesi açısından çok faydalı olacaktır”
300 öğrencinin kursa kayıtlı olduğunu ifade eden Bulut, öğrencilerin saat 09.00’da minibüslerle şehirden ve köylerden getirildiğini belirterek, “Öğrencilerimize öğle yemeği veriliyor. Günlük programları sonrası 15.00’te evlerine götürüyoruz. Kurs, Haziran sonuna kadar yani okullar açılıncaya kadar devam edecek. Bu proje, öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmesi açısından çok faydalı olacaktır. Umut ediyoruz ki bu öğrencilerimiz içinden çok başarılı ve becerikli öğrencilerimiz çıkacak ve başarılı bir performansla iyi bir sezon geçireceğiz.”dedi. (Hasan Gündüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir