• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

BURSA - Bilim ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapımı tamamlanan Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin açılışına katılmak üzere Bursa’ya geldi.

 

Bakan Işık, ilk olarak tarihi heykel binasında Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile bir araya geldi. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Işık, Almanya temaslarını anlattı.

 

Bakan Işık, Türkiye’nin otomotiv testinde yurt dışına çok ciddi paralar ödediğini belirterek, ödenen bu dövizi azaltmak için Bursa’da bir otomotiv test merkezinin kurulacağını söyledi.

 

Bakan Işık şu şekilde konuştu: “Bugün Bursa’da önemsediğimiz bir projenin hızlandırılması için çalışmalarda bulunacağız. Biliyorsunuz Türkiye otomotiv testi konusunda yurt dışına çık ciddi paralar ödüyor. TSE’nin Yenişehir’de bir otomotiv test merkezinin yapımı ile ilgili çalışmaları var. Arzumuz bu test merkezinin bir an önce Bursa’mıza ve ülkemize kazandırmak ve bu noktada yurt dışına ödediğimiz dövizi azaltmak.”

 

Bakan Işık, Türkiye-Almanya Bilim yılının açılış törenleri için gittiği Almanya’da gerçekleştirdiği temasları hakkında bilgi verdi. Bakan Işık, “ Şuanda Dünyada yaşayan en önemli İslam Bilim tarihi hocalarından Prof. Fuat Sezgin Hocayı ziyaret ettim. Önümüzdeki süreçte onunla birlikte bir proje yürüteceğiz.” dedi.

 

Bakan Işık, Bursa’nın Türkiye’de ihracatı ithalatından fazla olan nadir illerden biri olduğunu ifade ederek,  kentin bu güçlü yanını daha fazla arttırmak için çalışmalarda bulunacaklarını sözlerine ekledi. (Veysi Siyah/Zeki Aras – İLKHA)