• DOLAR 34.226
  • EURO 37.321
  • ALTIN 2942.611
  • ...
Ertuğrulgazi'de kentsel dönüşüm başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa’nın en önemli mahallelerinden biri olan Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki dönüşüm kapsamında, eskiyen Büyükşehir Belediyesi lojmanlarının yıkımı gerçekleştirildi.

 

Bölgedeki dönüşüm kapsamında Ertuğrulgazi Mahallesi Huzurevi altında, uzun yıllardır bulunan ve artık eskiyerek çürüğe çıkan Büyükşehir Belediyesi lojmanları, törenle yıkıldı.

 

Eskiyen binaların yıkılmasının ardından, daha modern ve ferah yerleşim alanlarının yapılması bekleniyor.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın 1. derece deprem bölgesinde olduğunu hatırlatarak, “Bursa’nın en önemli semtlerinden biri olan Ertuğrulgazi Mahallesindeki, Büyükşehir Belediyesi lojmanlarının yıkılıp, yerine modern ve kaliteli bir yerleşim alanının yapılmasıyla, örnek gösterilecek bir mekân haline gelecek.” dedi.

 

Başkan Altepe, riskli yapıların insan yaşamını tehdit ettiğine işaret ederek, vatandaşların da her şeyi devletten beklemeden, kendi yaşadıkları binalarla ilgili olarak duyarlı davranmaları ve gerekli kontrolleri ihmal etmemeleri gerektiğini vurguladı.

 

Bursa’da binaların yenilenmesi için tüm kentin harekete geçmesi gerektiğini kaydeden Altepe, “Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki yıkım çalışmasında 13 blokta yıkım yapılıyor. Riskli ve çürümüş bu binaların yıkımını birkaç gün sonra yapacaktık, ancak boş binaların çevrede oluşturmaya başladığı sıkıntılardan dolayı vatandaşların da şikâyeti üzerine, yıkım erkene çekildi. Yaklaşık 21 bin metrekare alanda, 26 parselde bulunan 13 blok, hâsılat paylaşımı metoduyla ihaleye çıkarıldı. Burada yapılacak çalışmaların ardından 2015 yılında, 180 dairelik, kaliteli ve modern binalar yapılacak” açıklamalarında bulundu.  (Veysi Siyah - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir