• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Vatandaşı zehirlenmeye karşı uyardılar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nden bir grup Ulucami ve Yıldırım Abitler Camii önünde açtıkları stantlarla cumadan çıkan vatandaşı karbonmonoksite karşı uyardı.

 

Bacaların ve menfezlerin sağlıklı çalışması için yapılması gereken önlemlerin bulunduğu broşürleri halka dağıtan Sağlık Müdürlüğü çalışanları, vatandaşları zehirlenmelere karşı uyardı.

 

Bursa Sağlık Müdürlüğü yetkilisi, karbonmonoksit zehirlenmelerinin Bursa’da çok gündemde olan bir konu olduğunu söyleyerek şunları söyledi: “Karbon monoksit zehirlenmeleri her sene birçok vatandaşımızı kaybetmemize sebep oluyor. Bilgilendirme stantlarını açarak bir farkındalık, bir bilinç oluşturmak istedik. Buradaki amacımız vatandaşlarımıza zehirlenmelerinden nasıl korunması gerektiği konusunda bilgi vermektir. Bu sebeple hazırladığımız dokümanları dağıtıyoruz. Bursa İl Müftülüğü’nün bu konuda çok desteklerini görüyoruz. Vaazlarda ve hutbelerde karbonmonoksit zehirlenmelerinden korunma yollarını dile getiriyorlar.”

 

Bursa Sağlık Müdürlüğü olarak yürütülen çalışmaların amacına ulaşması için çaba sarfettiklerini ifade eden yetkili “Geçtiğimiz yıl Ulucami’de stant açtığımız lodoslu bir günde 112’ye acil başvurular gözle görülür bir şekilde azalmıştı. Bu tür faaliyetlerin çok yararını görüyoruz. Yıl boyunca karbonmonoksit zehirlenmelerinin olduğu aylar boyunca vatandaşları bilinçlendirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir