• DOLAR 34.291
  • EURO 37.527
  • ALTIN 2924.647
  • ...
"Müslümanlar Suriye'de akanı durdursun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK –  Cizre’de Cizre Eğitim Bir - Sen Şube tarafından Suriye’deki katliamlar düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı. Cizre Eğitim Bir Sen Şubesi Sekreteri Osman Gökhan Çam okuduğu basın açıklamasında, dünyanın bu fotoğraflara karşı ilgisiz ve umursamaz tavrı Müslüman coğrafyasındaki kardeş katlinden ne kadar zevk aldıklarının aşikâr delili olduğuna işaret etti.

 

Devam eden bu çatışmalarda yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Çam, bu savaşta milyonlarca insanın yaralandığını ve yine milyonlarca insanın mülteci durumuna düştüğünü söyleyerek,  “Bu vahşeti gerçekleştiren ve hala devam ettiren anlayışı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.” Dedi.

 

Bu katliamları ne insanlığın ne inançların ne de vicdanlar kabul ettiğini sözlerine ekleyen Çam basın açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Eğer bizim dinimiz, kitabımız, kıblemiz bir ise ve bizler din kardeşi isek, bizim kardeşlerimizin yanı başımızda katliamlarına, işkencelerine ve bu sefaletlerine karşı nasıl seyirci kalabiliriz? Kardeşlerimizin acısına nasıl sesiz kalabiliriz? 'Mağripteki bir Müslüman’ın ayağına diken batarsa müşrikteki onu hissetmezse gerçek manada iman etmiş olamaz' anlayışımız nerede? Onlar açlıkla imtihan olurken nasıl bizler yiyebiliyoruz. Elimizden ne geliyorsa yapalım, dua edelim, acılarını yüreğimizde hissedelim. Buradan bütün İslam ülkelerine sesleniyorum; bu akan kanı durdurun, eğer bu katliamlara sessiz kalırsanız, sizlerde bu zulmün ortaklarısınız, bu katliamların ortaklarısınız ve Yüce Allah sessiz kaldığınız için bunun hesabını sizden soracaktır.” İfadelerine yer verdi.

 

Çam son yayınlanan fotoğrafların zulmü bir kez daha önüne serdiğini belirterek, “ Batılı insan hakları kuruluşu ve Birleşmiş Milletler gibi kurumlardan ses yok. Diktatör Beşar Esed, kimyasal silah kullanana kadar batı ülkelerinden hiç bir ses çıkmadı. Kimyasal silah kullanmadan öldürmeye devam edilsin mi deniliyor. Her seferinde  dünyanın demokrasi havariliğine soyunan Batı yaşananları sadece seyrediyor.” İfadelerini kullandı.

 

Bugün sadece Suriye için değil, mazlum ve mağdur kim varsa ona yardım elinin uzanması için çok daha güçlü bir şekilde haykırılması gerektiğini açıklayan Çam,  “Hemen yanı başımızda her gece aç uyuyan, soğuktan donarak hayatını kaybeden insanlar varken; yaşananlara seyirci kalmamız ve susmamız doğru değildir. Çocuklar uyurken susmalıyız ama öldürülürken asla susmamalıyız” ifadelerini kaydetti. (Abit Dündar –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir