• DOLAR 34.294
  • EURO 37.558
  • ALTIN 2933.388
  • ...
`Siyaset halka üstünlük taslamak değildir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- HÜDA PAR Edremit Belediye Başkan Adayı Fevzi Doğan, siyaset ile belediyecilik anlayışını ve Edremit ilçesiyle ilgili çalışmalarını anlattı. Siyasetin halka üstünlük taslamak olmadığını ifade eden Doğan, siyasetin halka hizmet etmek için bir araç olduğunu söyledi.
 
"Kendimizi ifade edeceğimiz bir parti özlemi içerisindeydik”
Sivil Toplum kuruluşları bünyesinde yıllardır bölgede hizmet ettiklerini hatırlatan HÜDA PAR Edremit Belediye Başkan Adayı Fevzi Doğan, Bölgede yaptığı hayırlı hizmetlerle bilinen ve 2012’de basit gerekçelerle kapatılan Mustazaf-Der Van Şubesi bünyesinde uzun bir süre hizmet ettiğini belirterek, “Daha sonra Van Köyleriyle Dayanışma Derneği’ni kurduk. Van Köyler ile Dayanışma Derneği başkanlığını halen devam ettirmekteyim. Bu vesileyle halkımıza ulaşmaya, onların sorunlarını dinlemeye ve imkânlarımız ölçüsünde yardımcı olmaya gayret ettik. Özellikle dernekler döneminde dahi çalıştığımızda diyorduk ki inşallah kendi düşüncelerimize değerlerimize uygun, değerlerimizi öne çıkaran bir siyasi parti olur da bizlerde bu meyanda hizmet ederiz. Allah nasip etti. Hür Dava Partisi’nin kurulması ile aktif olarak siyasi hayatımız başlamış oldu. HÜDA PAR’ın temel referansının İslam olması ve İslam’dan başka bir çözümün toplumumuza, bize, dünya ve ahiretimize fayda sağlayamayacağını vurgulaması bizi daha da etkiledi.” dedi.
 
“Siyaset halka üstünlük taslamak değildir”
Van’ın büyük şehir olduğunu ve en önemli ilçelerinden bir tanesinin de Edremit ilçesi olduğunu vurgulayan Doğan, “Benim adaylığım da Edremit ilçesinde kesinleşti. Adaylığımız kesinleştikten sonra özellikle halka birebir ulaşmaya çalıştık. Küçük büyük demeden hemen hemen tüm esnaflarımıza ulaşmaya çalıştık ve halen de çalışmalarımız devam etmektedir. Tabi halka ulaştıkça oradaki halkın samimiyetini gördükçe sizin oraya ilginiz teveccühünüz daha çok artıyor. Ayrıca halkımızın partimize karşı gerçekten yoğun bir teveccühü var. Ama şunu da unutmamamız gerekir. Siyaset demek halka üstünlük taslamak değildir. Sadece halka hizmet etmek için bir yoldur.” İfadelerini kullandı.
 
Doğan’ın Edremit ilçesi ile ilgili çalışmaları…
Edremit ilçesinin yeni haliyle büyük bir ilçe olduğunu ve yaklaşık olarak 90 bin civarında bir nüfusa sahip olduğunun altını çizen Edremit Belediye Başkan Adayı Fevzi Doğan, “Edremit ilçemize bağlı yaklaşık 20 köyümüz var. Biz hemen hemen tüm köylerde parti broşürümüzü dağıttık. Silme çalışması olarak adlandırdığımız çalışma ile ev ev partimizi tanımaları açısından broşür dağıtımı yaptık. Daha sonra çiçekli bölgesinden başlamak üzere Edremit merkez, Erdem Kent TOKİ, yeni TOKİ, Yüniplik, Şabaniye, Eminpaşa, Kurubaş dediğimiz bölgemizde ev ev dolaşarak broşürlerimizi dağıttık.  Ayrıca bu bölgemizde bulunan esnaflarımızı birebir ziyaret etmeye başladık.” İfadelerini kullandı.
 
“Temel sorunlara temel çözüm kaidesiyle hareket ediyoruz”
Esnaf ziyaretlerinde o bölgede esnafın ve halkın sorunlarını birebir dinlediklerini belirten Doğan, Edremit ilçesinde birçok sorun olduğunu belirterek, “Temel sorunlara temel çözüm kaidesiyle hareket ediyoruz. Şuanda TOKİ’lerde nereye el atsan bir sorunla karşılaşıyorsun. Yani tabiri caizse Edremit TOKİ’de sadece kaba bir inşaat yapılmış, deprem sürecinde halk oraya yerleştirilmiş durumda. Su sorunundan tutun ısınma sorununa, ulaşım sıkıntısına birçok sıkıntı devam etmektedir. Hatta söz konusu yerlerde insanların alışveriş yapabilecekleri Avm’lerin dahi olmaması halkı mağdur etmektedir. Öte yandan Edremit’in büyük bir kesiminde hala alt yapı anlamında ciddi sıkıntılar mevcuttur.” diye konuştu.
Sorunlara çözüm önerilerinin de pembe hayaller ya da uçuk projelerden ziyade kronikleşmiş sorunlar üzerinde durarak bunları çözüme kavuşturmak olduğunu ifade eden Doğan, “İlçede şu an temel sorunlar; kanalizasyondur, sudur, yoldur bunlar giderilmeden diğer sorunlara eğilmek çok da mantıklı olmaz. Bu sorunlar çözülüp acil ihtiyaçlar giderildikten sonra diğer sorunlara da yönelip çözüm konusunda projeler üretmek bizce en doğru olandır.” İfadelerini kullandı.
 
Fevzi Doğan kimdir?
1974 yılında Van`ın Gürpınar ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Van’da okudu. Lise öğrenimini Van Atatürk Lisesi’nde tamamlayan Doğan, halen Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde Eğitimine devam etmektedir.
1996 yılından beri ticaretle uğraşan Fevzi Doğan, Mustazaflar ile Dayanışma Derneği yönetiminde aktif görev aldı. 2012 yılından bu yana Van Köyleri ile Dayanışma Derneği Başkanlığı yapan Doğan, Hüda-Par Van İl Kurucu Üyesi ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulundu.
Ticaretteki örnek ahlakı ile tanınan Doğan evli ve 4 çocuk babasıdır. (Murat Dalgın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir