• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Ey TÜSİAD ananas meselesinden neden rahatsız değilsin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara İlçe adayları tanıtımında konuşan  Başbakan Erdoğan, Adnan Menderes ve arkadaşları düzmece bir mahkeme ile idam edildiler. O gün milli iradeye kast edenlerin ne yaptığını gördük. O gün Menderes ve arkadaşlarını idam edenler şu mesajı vermek istiyorlar. Bizim istediğimiz yolda yürümezseniz sonunuz böyle olur deniyordu. Başbakanları, bakanları böyle korkuttular.

Bunu hükümetlere karşı bir şantaj olarak kullandılar. Siyaset, yasama ve yürütmeyi ellerinde tuttular. 2002`de bu yola çıkarken ne dedik "Yeter söz de karar da milletin" dedik.

Sevgili kardeşlerim bu öyle kuru kuru bir slogan değildir. Partimizi kurduğumuz andan itibaren bu ilkeyi asla vazgeçmedik.

Hep milletin sözünü savunduk. Milletin egemenliğini küçümseyenlere karşı milleti ve milletin mührünü savunduk.

Mafya, çete ve cuntayla mücadele ederken bu ilkenin yanında durduk. Komplolara karşı bu slogan maksudmuz oldu.

Ne yaptıysak milletle beraber yaptık. Neyin karşısında durduysak, hiç kimsenin hayalini kuramadığı reformları biz gerçekleştirdik.

Malum bir medya vardı. Emirler alıp istediklerini, holdinglerin faydasına ne lazımsa onu manşet atıyorlardı.

Ama benim milletim bu manşetlerin dilini çözdü. Bunlara prim vermiyor. Milletime rağmen artık siyaset sahnesinde yer alamıyorlar. Eski günlerine dönmek için çıldırıyorlar.

Dün TÜSİAD başkanı olduğundan farklı bir Türkiye çiziyor. HSYK ile ilgili kanun teklifinden rahatsızlık duyuyormuş.
Sen neden rahatsızlık duduyorsun. Sen Adalat Bakanı ya da hükümetle görüştün mü? Etrafınızda maaşlı memurlarınız size bunu mu anlattı.

Hükümet bu ülkenin menfaatini düşünmeyenleri

Ey TÜSİAD ananas meselesinden neden rahatsız değilsin. Uganda`da size rafineri kuranlardan neden rahatsız değilsin. Neden işleri tıkır tıkır yürüyor. Bunlar ananastan neden rahatsız değil. Çünkü bunlar ananas değil. Bunlar kod adı.

Biz sadece bağımsız yargı demiyoruz. Sadece bağımsız ve tarafsız diyoruz. TÜSİAD şimdiye kadar milletin yanında yer almadı. TÜSİAD`a rağmen iş dünyasındaki baskıyı kaldırdık. Bunlar 1`e 5 kazandı.

120 milyar doları bu ülkeye kim getirdi. 

Erdoğan: Açıklamazsan açıklarım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu`na "Sana pazara kadar müsaade pazara kadar sen İstanbul Büyükşehir Adayı`nla alakalı yolsuzluk klasörünü açıklamazsan ben senin partinin klasörünü açıklayacağım" dedi.

Ankara`da aday tanıtım toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül`ün hakkındaki yolsuzluk iddialarına atıfta bulunarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu`na seslendi.

"Ey genel müdür, o klasöre elini koyarak durduğun kare var ya, o yolsuzluk klasörü üzerinde poz veriyordun" diyen Erdoğan, "Sana pazara kadar müsaade pazara kadar sen İstanbul Büyükşehir Adayı`nla alakalı yolsuzluk klasörünü açıklamazsan ben senin partinin klasörünü açıklayacağım" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti;

Benim oğlumla alakalı, söylediğin şeylerde, eğer namusluysan kalk belgelerini ortaya koy. Benim oğlumu böyle şeylere karıştıramazsın. Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili dosyalarını da Ankara`da Melih Bey açıklasın benim yerime. Sen genel başkanına kaset olayını yapmamış olsaydın burada değildin. Sayın Baykal`a bu tezgahın kimin yaptığı çıkıyor ortaya.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir