• DOLAR 33.004
  • EURO 35.338
  • ALTIN 2456.868
  • ...
Parti Davası Değil, Dava Partisi…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla beraber kamuoyunda hangi parti ne kadar oy alır, ne yapar tartışmaları da hız kazandı. Tabi bu tartışmaların arasında Hüda Par da yerini almış durumda. Yeni ve diğerlerinden farklı bir parti olduğu için herkes Hüda Par`ın bu seçimlerde ne yapacağını merak etmekte.
 

Öncelikle şunu bilmemiz gerekir ki kimsenin elinde sihirli bir değnek yoktur. Bütün hedeflerimize bir anda ulaşmak mümkün olmayabilir. Dünya hayatında ulaşılmak istenen hedeflere varabilmek için sabır, sebat ve zaman gereklidir. Unutmayalım ki Kuran-ı Kerim bile tek seferde inmemiş, parçalar halinde inerek 23 yılda tamamlanmıştır.
 

Gelelim Hüda Par`ın ne yapacağına. Hz. İbrahim ile bir karıncanın ibretlik bir hikâyesi vardır. Hz. İbrahim`i ateşe atmaya hazırlandıklarında, bir karınca ağzına aldığı suyla ateşe doğru ilerliyormuş. Karıncaya sormuşlar: ‘Nereye böyle karınca kardeş?`. Karınca cevap vermiş: `Nereye olacak; Nemrut, İbrahim peygamberi ateşe atacak, ona su götürüyorum.` Gülmüşler: ‘Bu azıcık suyla mı söndüreceksin dağ kadar ateşi?`. Karınca: ‘Benim görevim ateşe su taşımak. Götürebildiğim kadarını götürürüm, gerisine karışmam. Ateşi söndürmek benim vazifem değil. O Allah`a ait. Ben onun işine karışamam.` İşte Hüda Par ve camiası da bu karınca misali çalışır, çabalar, gayret eder ve sonrasında görevini yerine getirmenin mutluluğu ile sonucu Rabbine bırakıp ona tevekkül eder.
 

Diğerleri gibi kazanma hırsı ve kaybetme endişesi taşımaz. Çünkü onlar bu yola makam, mevki elde etmek için değil, yalnızca Allah rızasını kazanmak ve onun dininin güzelliklerini insanlığın hizmetine sunabilmek amacıyla çıkmışlardır. Kendilerinin de ifade ettiği gibi onlarınki parti davası değil, dava partisidir. Bu yüzden sonuç ne olursa olsun Hüda Par kazananlardan olacaktır.

 

 

Arzu Aşkın / Siverek - Yaş: 25
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir