• DOLAR 34.239
  • EURO 37.318
  • ALTIN 2933.315
  • ...
HÜDA PAR adaylarından, ulusal basına ziyaretler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR –Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Hüseyin Yılmaz, Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut, Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve HÜDA PAR il heyeti ulusal basına nezaket ziyaretinde bulundu.
 

  Ziyaretler sırasında  ağırlıklı olarak, HÜDA PAR’ın  programı ve seçim çalışmaları, belediyecilik ve hizmet konusundaki beklentiler, HÜDA PAR’ı çekemeyen kişiler tarafından yapılan bazı anketlerde HÜDA PAR’ın sorulmaması konuları konuşuldu. dolayısıyla kendilerince halkın HÜDA PAR’dan habersiz kalması için çabaladıklarını belirtti. Bunun yanında kendilerinin bire bir halkla görüştüğünü, bütün evleri tek tek gezdiklerini ve herkesi HÜDA PAR’ın davasından haberdar ettiklerini belirtti.  

İlk olarak TRT Haber bürosunu ziyaret eden HÜDA PAR Belediye Başkan Adayları, TRT Haber Müdürü Çetin Tüzün ile görüştü.  

Ziyaretten memnun olduğunu ifade eden Haber Müdürü Tüzün, “Partinizin ve adaylarınızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” temennisinde bulundu.  

Belediye Başkan Adayları adına teşekkürlerini belirten Hüseyin Yılmaz “Biz gençlerimizin sokaklarda taş, molotof atıp suça girmelerinden ziyade, okuyup topluma faydalı bir nefer olmalarını istiyoruz. Siyasi çıkarları uğruna halkını feda etmek ve siyasi çıkarlarını halkının sırtından yürütmek halka hakarettir.” ifadelerini kullandı.  

Daha sonra Cihan Haber Ajansı’nı ziyaret eden HÜDA PAR Belediye Başkan Adayları, Bölge Temsilcisi Aziz İstegün ile görüştü.  

Kimi grupların kendileri dışındakileri düşman gördüğünü söyleyen İstegün, “Maalesef bazı gruplar kendileri gibi düşünmeyen çevreleri genelde dışlıyor ve düşman görüyor. Bunun sayısız örnekleri vardır. Bunu toplumun büyük bir katmanı yaşıyor.

Bütün toplumu kucaklayabilecek, önceliği halka hizmet olan, halka hizmet hakka hizmettir anlayışıyla çalışan belediye başkanları lazımdır. İnsanların en makbulü insanlara hizmet edendir düşüncesiyle yaşayanların olması gerekir. İnancımıza göre de bu vardır. Hadim olmak reis olmanın önündedir” ifadelerine yer verdi.  

“HÜDA PAR bu coğrafyaya bir soluk olacak”

HÜDA PAR’ın coğrafya halkı için bir soluk olacağını söyleyen İstegün, “Ben şuna inanıyorum ki bu coğrafyaya bir soluk olacaksınız. Dışarıdan bakıldığı zaman, Diyarbakır deyince sanki tek bir renk, tek bir tip varmış gibi algılanıyor. Sizin ortaya çıkmanızla toplumun algısında bir değişiklik olacağını düşünüyorum. Hizmetin öncülüğünü yapacaksınız inşaallah, Rabbim sizi muvaffak etsin” şeklinde konuştu.  

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yılmaz da yaptığı konuşmada, çeşitliliğin halka hizmeti getireceğini belirterek, “Çok seslilik ve çok renklilik her zaman iyidir. Çünkü bu, halka hizmeti getirecektir. Yeter ki bu şiddet alanına yönelmesin, yalana ve dolana götürmesin. Her parti kendi düşüncesini, projesini ve adaylarını özgürce tanıtsın ve halk da özgür iradesiyle istediği kişiyi seçsin. Bizim temennimiz bu yöndedir.

Biz, özgür bir alanda HÜDA PAR’ın açık bir farkla seçimleri kazanacağına inanıyoruz. Gezdiğimiz yerlerde, köyler, beldeler, ilçeler ve Diyarbakır’ın merkezinde yaşayan evleri ziyaretlerimizde, Diyarbakır’ın hizmetsiz olduğunu ve Diyarbakır’da hizmet yapılmadığını herkes söylüyor” görüşlerine yer verdi.

Ardından Anadolu Ajansı’nı (AA) ziyaret eden Belediye Başkan Adayları, Bölge Müdürü Erdem Gültekin ile görüştü.   HÜDA PAR’ın hayırlı olması temennilerinde bulunan Bölge Müdürü Erdem Gültekin, “Adaylığınızın hayırlara vesile olmasını dilerim. Allah muvaffak etsin” dedi.  

Ziyaret sırasında, ahlaki yozlaşmanın gittikçe arttığını söyleyen HÜDA PAR Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yılmaz, eskiden Diyarbakır’ın bu kadar bozuk olmadığını, bunun yanında huzurlu bir ortama sahip olduğunu ifade etti.  

Diyarbakır’ın şimdiki halinden şikâyetçi olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yılmaz, “Eskiden Diyarbakır’da evlerin kapıları açık kalırdı. Şimdiki gibi çelik kapılar yoktu. Şimdi ise çelik kapılarda da bir anahtar değil, iki hatta üç anahtar var. Bununla yetinmeyip bir de panjurlu kapılar takıyoruz. Ama eskiden böyle değildi. Hatta eskiden gece uyurken bile kapılar açık kalırdı.” şeklinde konuştu.  

Hüda Par heyeti daha sonra Haber Türk Diyarbakır Bölge Müdürü Veysi İpek’le görüştü. Hayırlı olsun dileklerinde bulunan İpek, “Allah halka hizmet için çalışanları muvaffak etsin.” dedi.  

HÜDA PAR Diyarbakır Belediye Başkan Adayları’ndan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yılmaz, belediyenin ‘Biz hizmet etmeye gelmedik.’ dediklerini ve gerçekten de hiçbir şekilde hizmet vermediklerini belirtti.   Haber Türk muhabirinin, ‘Sandık güvenliğini sağlayabilecek misiniz?’ sorusuna cevap veren Yılmaz ellerinden gelen güvenliği sağlayacaklarını söyledi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir