• DOLAR 34.258
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2875.577
  • ...
Batman'daki hava kirliliği meclise taşınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman'da artan ve insan sağlığını tehdit edecek boyuta ulaşan hava kirliliğini, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı'na, atanamayan öğretmenlerin sorununu Milli Eğitim Bakanı'na sordu.

 

Atanamayan öğretmenler sorununu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından aşağıdaki soruların yazılı olarak yanıtlanmasını istedi:

 

-Türkiye genelinde bölgeler ve iller bazında öğretmen açığının dağılımı nasıldır?


-İhtiyaç olmasına ve açıkta bekleyen öğretmen adaylarının bulunmasına rağmen öğretmen atamalarının gerçekleştirilmeme sebebi nedir?


-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu öğretmenlerin vekil ve ücretli olarak çalışabilmelerine olanak sağlamaktadır. Yüz binlerce öğretmenin mağduriyetine sebep olan ve eğitim alanındaki sıkıntıların temellerinden olan bu düzenlemenin değiştirilmesi planlanmakta mıdır?


-Vekil ve ücretli öğretmenler işe alınırken temel alınan kriterler nelerdir? Bu kişiler işe başladıklarında, derslere girmeden önce herhangi bir pedagojik eğitime tabi tutulmakta mıdır?


-Önergenin verildiği tarihte Türkiye genelinde vekil ve ücretli öğretmen olarak çalışan kaç kişi bulunmaktadır?


-Lise ve üniversiteye giriş sınavları baz alındığında, başarı seviyesinin en düşük olduğu bölge ve il neresidir?


Batman’daki hava kirliliği sorununu da Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istedi:


-Bakanlığınız tarafından iller bazında ve periyodik olarak hava kirliliği ölçümleri yapılmakta mıdır? Yapılmaktaysa bu ölçümlerde ulaşılan bulgular nelerdir? 

-Bakanlığınız Batman ilinde en son ne zaman hava kirliliği ölçümü yapmıştır?  Bu ölçümün sonucu ne olmuştur?


-Batman Valiliği tarafından dağıtılmış olan kömürler standartlara uygun mudur? Dağıtılmadan önce ölçümleri yapılmış mıdır?

-Batman’daki hava kirliliğinin nedenlerini en aza indirecek veya ortadan kaldıracak projeleriniz var mıdır? Varsa ne zaman uygulama aşamasına gidilmesi planlanmaktadır?


-Yukarıda sayılan şirketlerin Batman’daki hava kirliliğindeki payları ne kadardır? Bu şirketlerin faaliyetlerinin hava kirliliğine yol açmaması amacıyla ne gibi önlemler alınmaktadır? (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir