• DOLAR 34.281
  • EURO 37.727
  • ALTIN 2910.739
  • ...
Türk Diyanet Vakıf Sen: Bu çağrıya kulak verin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – Van’da 2011’de yaşanan depremlerin ardından TYÇP Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) programı kapsamında İŞKUR tarafından işe alınan  7 bin işçi ile ilgili bir basın açıklaması yapan Türk Diyanet Vakıf -Sen Van Şubesi, yetkililerin bu işçilerin sesine kulak vermelerini istedi.

 

Konuyla ilgili olarak sendika binasında yapılan basın açıklamasını Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şube Başkanı Ferit Önür okudu.

 

Önür; sayıları 7 bin 286’yı bulan İŞ-KUR elamanını camilerde ve diğer kurumlarda görevlendiren İŞ-KUR Van İl Müdürü ve bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Özellikle Hükümet yetkililerinin ve bürokrasinin bu icraatını memnuniyetle karşılıyoruz. İşsizliğin toplumumuzu kasıp kavurduğu ilimizde bu personel istihdamını son derece isabetli buluyor ve memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak bu personelin geçici statüde çalıştırılmış olmaları gelecekte yaşanacak olumsuzlukları bertaraf etme konusunda bu insanlarımızın kafasında bazı soru işaretleri oluşturmakta, dokuz ay çalışıp, üç ay çıkışları verilen bu personel mağdur olmakla beraber acaba tekrar işe alınır mıyım? Kaygısını taşımaktadır.” dedi.

 

“Bu insanlarımızın sosyal haklarının verilmesini istiyoruz”

Sosyal devletin bir gereği olarak yetkililerin bu insanları mağdur etmeyeceklerine inandıklarını ifade eden Önür, “Bu insanlarımıza kadro verilip sosyal haklar konusunda mağduriyetlerinin giderilmesi en büyük dileğimizdir. Her zaman Haktan ve Haklıdan yana olan sendikamız bu konuda da duyarlı olmayı bir görev bilmiş, emeğin ve emekçinin yanında olduğunu göstermek adına bu basın açıklamasını yapma ihtiyacı duymuştur. Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şubesi olarak bu arkadaşlarımızın haklı taleplerinin gelişmiş 16 ülke arasında yer alan Ülkemiz hükümeti tarafından kabul göreceğini umuyor, bu konuda gerekenin yapılmasını yetkililerden bekliyoruz.” diye konuştu.

 

Daha sonra konuşan Van Yarına Çalışma Derneği  Şube Başkanı Etem Altın ise Van’daki sivil toplum örgütlerinden, kamuoyundan ve basından beklentilerinin bu mağduriyetleri görmeleri olduğunu söyledi.  (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir