• DOLAR 34.239
  • EURO 37.68
  • ALTIN 2919.399
  • ...
`Türkiye devlet krizi ile karşı karşıya`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Son günlerde Hükümet ile Cemaat arasında yaşanan olaylara tepki göstermek amacı Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yapan Mersin Hukuk ve Demokrasi Platformu, 17 Aralık’ta başlatılan baskınlar sonrasında Türkiye’nin bir devlet krizi ile karşı karşıya olduğunu ileri sürdü.
 
Platform adına Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi Derneği (MEKADİM) Başkan Vekili Avukat Erdoğan Günal basın açıklamasını okudu. Günal, Türkiye’nin yakaladığı politik istikrarla 21. yüzyıla iyi bir başlangıç yapan ülkenin birkaç yıldan beri bu ivmesini kaybetmeye başladığını belirtti.
 
Dershanelerin kapatılması veya dönüştürülmesi tartışmaları ile başlayan ve "17 Aralık’ta başlatılan süreçte Türkiye’nin ciddi bir devlet krizi ile karşı karşıya kaldığını ileri süren Günal, “Her türlü meşruiyetin biricik kaynağı olan hukuk ve anayasal demokrasi ilkeleri bu süreçte yok sayılmış ve ‘Ben yaptım oldu’ mantığı ile hukuktan ve adalet duygusundan yoksun bir dizi uygulama yürürlüğe konmuştur.” diye belirtti.
 
Günal sözlerine şöyle devam etti: "Siyasal iktidar tarafından yürütülen yıpratma ve yok etme amaçlı kampanyada ortaya konan üslup ve konuşmalar ileride onarılması çok güç yaralar açacaktır. Açık söylemek gerekirse, devlet imkanları kullanılarak yürütülen bu kampanyanın ne kampanyayı yürütenlere, ne de ülkemize, hiçbir faydası bulunmadığı gibi, pek çok zararlı sonuçları olacağı açıktır.”  (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir