• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Yerli trenin güzergâhı belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, çalışmaları devam eden Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile ilgili hem Ankaralılara hem de Sivaslılara sevindirici bir haber verdi. İlk olarak Ankara-Sivas hattında hizmete girecek olan tren, iki il arasını 2 saate indirirken, ülkenin doğusu ile batısını birleştirmeye hazırlanıyor.

 

2017 yılında açılması planlanıyor

Cumhuriyet tarihinde önemli bir yere sahip olan Sivas demiryolları da milli trenle hak ettiği yeri bulmuş olacak. Projenin bitimiyle birlikte İstanbul-Ankara-Sivas arasında bir hat oluşturulacak.

 

Ankara-Sivas bölümünün 2017 yılında bitirilmesi planlanırken, projenin hayata geçmesiyle 602 kilometre uzunluğundaki mevcut demiryolu hattının uzunluğu 405 kilometreye düşecek.

 

İstanbul-Sivas 5 saate inecek

İki il arasındaki seyahat süresi YHT sayesinde 12 saatten 2 saate inecek. Ankara-İstanbul hattının da devreye girmesiyle birlikte İstanbul-Sivas arası 5 saat olacak.

 

Türkiye'nin en önemli limanlar ve metropollerine demiryolu yük ve yolcu taşımacılığının yapıldığı Sivas, coğrafi olarak sahip olduğu önemini YHT ile pekiştirecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir