• DOLAR 34.258
  • EURO 37.666
  • ALTIN 2914.288
  • ...
Konya Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği faaliyet raporu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Umut Kervanı Yardım Platformuna bağlı Konya Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği Başkanı Halit Ödemiş yaptığı bir açıklama ile 2013 yılı faaliyetlerini bir rapor ile kamuoyu ile paylaştı. Dernek 8 aylık zaman zarfında 309 ihtiyaç ve mağdur aileye toplamda 52 bin 715 lira yardımda bulundu.


Yeni kurulduklarına rağmen hayırseverlerin yardımlarıyla birçok muhtaç aileyi sevindirdiklerini belirten Konya Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği Başkanı Ödemiş,  derneklerinin açılalı sekiz ay olduğunu hatırlatarak,  duyarlı hayırsever esnafın yardımıyla gün geçtikçe yardım çalışmalarını artırdıklarını belirti.

 

Ödemiş, muhtaç ve fakir ailelerin tespiti hakkında bilgi vererek, dernek  tespit komisyonu tarafından ihtiyaç ve mağdur ailelerin ziyaret edildiğini; birinci, ikinci ve üçüncü derecede yardıma muhtaç olanların tespit  edildikten sonra, kendilerine yardım edildiğini söyledi.Ödemiş raporda daha sonra şunlara yer verdi: “Haziran ayında kuru bakliyat ve temel gıda olarak 50 aileye yardım paketi dağıtıldı, iki aileye beyaz eşya yardımı yapıldı. Gaziantep İslâhiye’ye gelen Suriyeli mültecilere mali değeri 32 bin lira olan 5 bin parça elbise, 250 çift ayakkabı dağıtıldı. Temmuz ayında, mali değeri 3 bin 600 olan 50 fakir aileye yardım paketi dağıtıldı. Ağustos ayında, mali değeri bin 350 lira olan 20 fakir aileye yardım paketi dağıtıldı. Eylül ayında, 28 aileye mali değeri bin 600 lira olan yardım paketi, Ekim ayında mali değeri 2 bin 665 lira olan 36 aileye yardım paketi, Kasım ayında 50 aileye mali değeri 4 bin 500 lira olan 3 Suriyeli aileye muhtelif ev eşyası olarak dört halı, 8 battaniye ve mutfak eşyası verildi. Aralık ayında ise 60 aileye mali değeri 7  bin lira olan 3 Suriyeli aileye yirmi kişilik giyim, 7 aileye de yakacak olarak odun ve kömür yardımı yapıldı.”

 

Ödemiş son olarak,, yardımsever esnaf ve vatandaşların bağışlarını her zaman muhtaç ailelere ulaştırmada ellerinden geleni yapacaklarını ve hayırseverlerin yardımıyla daha fazla muhtaç aileye ulaşmak istedikleri ifadelerini kaydetti. (İlyas Yavuz-İsmail Yılmaz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir