• DOLAR 34.273
  • EURO 37.685
  • ALTIN 2920.508
  • ...
Karlıova'da hırsızlık vakaları artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – Bingöl’ün Karlıova ilçesinde dün akşam 2 ayrı işyerine giren hırsız veya hırsızlar, çaldıkları sigara ve nakit paralarla kayıplara karıştılar.

 

Karlıova Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan işyerlerine 20 gün önce de giren hırsız veya hırsızlar, 42 bin TL değerinde sigara çalmıştı.

 

İşyeri sahipleri Ferhat Olgun ve Murat Coşar, hırsız veya hırsızların yakalanmasını istediler.  

 

İşyerinin 3. kez soyulduğunu ve yetkililerce yapılan çalışmanın sonuç vermediğini dile getiren işyeri sahibini ağabeyi Yusuf Olgun, “19 günce de işyerine girip 42 bin TL değerindeki sigarayı çalanların delilleri bir hafta sonra ancak Emniyette inceleme yapılmak üzere çıkıyor. Gece geç vakitte evine giden bir şahsı polisler hemen durdurup ifadesini alırken işyerlerine giren hırsızlar neden fark edilmiyor.” dedi.

 

Karlıova ilçesinin giriş ve çıkışlarında, her sokak ve caddede MOBESE kameralarının olmasına rağmen yıllardır işyerlerine giren hırsızların yakalanmamasına ve bu tür vakaların olduğu zamanda MOBESE’lerin çalışmamasına isyan eden halk, buna anlam veremediklerini söylediler.

 

İşyeri sahibinin babası Ali Olgun ise “Karlıova’da hırsızlar artık çete haline gelmiş ne biz bunlarla baş edebiliyoruz nede polisler bunları yakalıyor. Üçüncü kezdir işyerimize giriyorlar daha öncede başka esnaflarında iş yerine giren hırsızlar aydınlanmadı, bunların bir an önce yakalanmasını istiyoruz.” dedi.

 

İşyeri sahibi Ferhat Olgun da “ Ben yıllardır dişimle tırnağımla topladığımı hırsızlar götürüyor, üç defadır benim işyerime giriyorlar. 19 gün önce tekrar girip 42 bin TL değerinde sigaraları çaldılar, emniyet neden bunun önlemini almıyor?” diye sordu.

 

Polislerin inceleme yapmasına izin vermeyen işyeri sahibi ve babası, kendi imkânlarıyla inceleme yaparak, şahısların ayak izine rastlandıklarını ve takip edilen ayak izlerin Karlıova çıkışında gittiği, burada bir araca bindiklerini tahmin ettiklerini ifade ederek, “Madem polisler bunları bulamıyor, bizde kendi imkânlarımızla bulmaya çalışacağız.” dediler. (Bülent Temiz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir