• DOLAR 32.571
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.09
  • ...

ŞIRNAK- Kısa adı DİKA olan Dicle Kalkınma Ajansı, 2014 yılı ilk toplantısını, Şırnak Valisi Hasan İpek'in ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

 

Toplantıya Vali Hasan İpek, DİKA Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan  Siirt Valisi Ahmet Aydın, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, DİKA üyesi bazı Belediye Başkanlarının yanı sıra, bölgenin TSO başkanları katıldı.

 

Şırnak Valisi Hasan İpek, DİKA yönetim kurulu üyelerini Şırnak'ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, 2014 yılının ilk Yönetim Kurulu Toplantısının hayırlı uğurlu olmasını diledi.

 

Toplantıda söz alan DİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Siirt Valisi Ahmet Aydın, DİKA'nın geçen yıl gösterdiği performanstan dolayı en başarılı ajans seçildiğini ifade ederek, bu kapsamda DİKA Yönetim Kurulu ve ajans çalışanlarına teşekkür etti.

 

Konuşmasında, bu yıl yatırımcılara yaklaşık 20 milyon TL mali destek vereceklerini kaydeden Aydın, "Ayrıca Avrupa Birliğinden 16 milyon TL’lik projemiz kabul edildi. Bununla toplam 36 milyon TL’lik bir destek vermiş olacağız. Bölge illerimiz için hayırlı Uğurlu olsun. Kalkınma ajanslarının aktif kullanılması lazım. 20-30 yıl önce yerinden üretim önemliydi.  Artık gelişen dünyada bölgesel üretimin daha önemli olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Toplantıda daha sonra, AB tarafından finansmanı sağlanan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yürütülen, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı 2013 Yılı Operasyon Teklif Çağrısı kapsamında ajansın yaptığı başvuru teklifinin kabulü ve diğer konular görüşüldü.(Abit Dündar –İLKHA)