• DOLAR 32.482
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2420.09
  • ...
Üç balık keşfedildi, verilen isimler dikkat çekici!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ ) Su Ürünleri Fakültesi tarafından Fırat Nehri`nde bulunan ancak bu güne kadar dünya bilim literatürüne girmemiş 3 yeni sazan türü keşfedildi. Balıklara verilen Alburnoides Emineae , Alburnoides Velioglui , Alburniodes Recepi isimleri dikkat çekti.
 
Fakülte Dekanı Doç. Dr. Davut Turan, Prof. Dr. F. Güler Ekmekçi, Araştırma Görevlisi Cüneyt Kara ve Esra Doğan`dan oluşan araştırma grubunun çalışmaları neticesinde Türkiye`de bulunan, ancak bu güne kadar dünya bilim literatürüne girmemiş 3 yeni sazan türü keşfedildi. Araştırma ekibince Fırat Nehri`nde bulunan 3 yeni sazan türüne Alburnoides Emineae, Alburnoides Velioglui, Alburniodes Recepi isimleri verildi. Daha önce 18 yeni türü dünya faunasına kazandıran fakülte böylece bulduğu balık türü sayısını 21`e yükseltti.
 
Dünya faunasına kazandırılan yeni balık türlerinin özellikleri şöyle:
Alburnoides eminea: Yeni türlerden Alburnoides emineae Mardin`in Nusaybin ilçesinde bulunan ve Fırat Nehri`ne dökülen Beyazsu`dan tanımlanmıştır. Bilinen maksimum standart boyu 7,8 cm`dir.
 
 

Alburnoides velioglui: Bu tür Fırat Nehri`nin drenajları olan ve Erzurum`da bulunan Sırlı, Toprakkale ve Karasu çaylarından, Malatya`da bulunan Sultan Suyu`ndan ve Tunceli`de bulunan Pülümür Çay`ından tanımlanmıştır. Bilinen maksimum standart boyu 8,8 cm`dir.
 
 

Alburnoides recepi: Alburnoides recepi Fırat Nehri`nin drenajı olan ve Gaziantep`te bulunan Merzimen Çayı`ndan tanımlanmıştır. Bu türün bilinen maksimum standart boyu 6,5 cm`dir.
 
 

DHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir