• DOLAR 32.536
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2454.544
  • ...
İl Müftüleri Toplantısı​ sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA – Ankara’da düzenlenen ve 81 il müftüsünün ve Diyanet İşleri Başkanlığının üst yönetiminin katıldığı İl Müftüleri Toplantısı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından okunan sonuç bildirgesiyle sona erdi.

 

Suriye başta olmak üzere Ruanda, Orta Afrika, Myanmar gibi dünyanın pek çok yerinde yaşanan Müslümanlara yönelik hak ihlalleri her vicdan sahibini derinden sarstığını dile getiren Görmez, “Suriye’de yaşanan dram, ülkemizde her hanede derinden hissedilecek bir boyuta ulaşmıştır. Vahşet ve trajedinin boyutları ne yazık ki geç de olsa basına yansıyan fotoğraflarla dünya kamuoyuna mal olmuştur. Ülkemize sığınan Suriyeli mağdurların ihtiyaçlarını karşılamak, insani ve dini sorumluluğumuzun, milli hasletlerimizin bir icabı olarak elimizdeki tüm imkânları seferber etmek ve hayatta kalma çabalarına kayıtsız kalmayarak onlara el uzatmak, hem ahlaki hem de vicdani sorumluluğumuzun gereğidir. Mamafih Başkanlığımız büyük çoğunluğu kamplar dışında yaşayan mazlum ve mağdur kardeşlerimize hem maddi hem de manevi desteğini düzenli bir şekilde sürdürmektedir. Özellikle masum yavruların din eğitimi konusunda ihtiyaçlarını karşılamak için özel projeler geliştirmektedir.” dedi.

 

Modern dünyanın maalesef sözde İslâm korkusunu ve İslâm düşmanlığını körükleyen küresel bir hastalık (İslamofobi) ürettiğini dile getiren Görmez, “Her türlü olumsuzluğa rağmen Müslümanları ve insanoğlunu içine sürüklendiği bu girdaptan kurtaracak yegâne reçete, İslâm’ın evrensel rahmet mesajlarında mündemiçtir.” diye konuştu. 

 

Görmez sözlerini şöyle sürdürdü, “Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve vatandaşlarımızın büyük bir ilgi ve coşkuyla takip ettikleri Kutlu Doğum Haftasının bu yılki teması ‘Hz. Peygamber ve İnsan Yetiştirme Düzenimiz’ olarak belirlenmiştir. Ayrıca, İslam Ansiklopedisi, Hadislerle İslam ve İstanbul Kadı Sicilleri adlı eserlerin tamamlanarak ilim ve gönül dünyamızın istifadesine sunulmuş olması başlı başına bir gurur vesilesidir. Söz konusu eserlerin tamamlanmış olması vesilesiyle Yüzyılın İslâm Kültür Hizmeti, Onur ve Hizmet Ödülleri Töreni 25 Ocak 2014 tarihinde İstanbul, Haliç Kongre Merkezinde düzenlenecektir.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir