• DOLAR 32.468
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2436.26
  • ...
Çökme tehlikesi bulunan bina boşaltıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Yunus Emre Mahallesi 971. Sokakta bulunan 7 katlı Okumuş Apartmanı, çökme tehlikesine karşı boşaltıldı.

 

Yaklaşık 20 yıl önce yapılan binanın içinde 13 evin bulunduğunu ve ailelerin mağdur olduğunu dile getiren bina sakini Aydın Aslan, “ 3-4 gündür binadaki hasardan dolayı çok sıkıntı çekiyoruz. Yaklaşık bir ay önce etkili olan kar ve yağmur yağışları binada çatlakların oluşmasına neden oldu. Cuma-cumartesi günü yeni çatlakların olduğunu hissettik ve yerin dibinden sesler gelmeye başladı. Duyulan seslerden sonra kömürlüğe baktığımızda kolonların çatlamış olduğunu gördük. Bu çatlaklıklar sadece kömürlükte değil binanın dışında ve içinde de aynı çatlaklar oluştu.” ifadelerini kullandı.

 

Yetkililerin duyarsız kalmamalarını dile getiren Aydın, “Bu olaydan hemen sonra yetkilileri çağırdık ve gelen yetkililer hemen binayı boşaltmamızı istediler ve bugün öğleden sonrada binanın ön raporu çıkacak. Büyük ihtimalle bina boşatılacak. Bu boşaltma kararından sonra nereye gideceğiz. Ne yapacağız. Hiç kimse bir şey söylemiyor. Nereye gideceğimizi de bilmiyoruz. Binada 13 aile var bu aileler ne yapacaklar bu kış gününde yetkililerin bu aileleri mağdur etmeden buna bir çözüm bulsunlar.” dedi.

 

Bina sakinlerinden Âdem Yiğit ise şunları söyledi, “Diyarbakır’da bir ay önce yağan kardan sonra binadaki bu çatlaklıklar meydana gelmeye başladı. Bu iki gündür belediye buraya geliyor ama şuana kadar daha da karar vermemişler ve bize de kararı bugün vereceklerini söylediler. Binanın sağlam olmadığını anladık ve kendi imkânlarımız ile binayı boşaltıyoruz. Yetkililere buradan sesleniyorum. Binamıza derhal bir çare bulsunlar, kolonları ve çatlakları derhal yapmalarını istiyoruz. Bu kış günü çocuklarla dışarıda kalmak istemiyoruz ve yetkililerin derhal gelip halimizi görüp bizim durumumuza bir çözüm bulsunlar. Binadaki kolonları sağlamlaştırıp çatlaklıkları derhal gidersinler veya bizim bu halimize bir çözüm bulsunlar.”

 

Belediyeden gelecek rapora göre Bayındırlığa ve Valiliğe başvuru yapacaklarını söyleyen bina sakinleri, yetkililerden para istemediklerini ancak onlara yardımcı olmalarını dile getirdiler. (Ali Adıyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir